Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi Açılıyor

Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi Açılıyor

Mersin Tabip Odası Başkanı Doç.Dr.Tayyar Şaşmaz, 11 Mart 2012 Pazar günü Ankara'da Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi'nin açılacağını bildirerek, Mersin'den açılışa gitmek isteyen vatandaşları da götüreceklerini söyledi.

07.03.2012 14:39

Mersin Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Tayyar Şaşmaz, 11 Mart 2012 Pazar günü Ankara'da Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi'nin açılacağını bildirerek, Mersin'den açılışa gitmek isteyen vatandaşları da götüreceklerini söyledi.

Mersin'de 8 sağlık meslek örgütü ve sendikanın bir araya gelerek kurduğu Mersin Sağlık Hakkı Meclisi'nin temsilcileri, Mersin Tabip Odası'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Mersin Sağlık Hakkı Meclisi adına konuşan Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Tayyar Şaşmaz, sağlıkta gelinen noktayı eleştirdi. Sağlıkta Dönüşüm Programı sürecinde, "Sağlık reformu yapıyoruz, herkesin sağlık sigortası olacak, hastalandığında herkes cebine nüfus cüzdanını koyacak ve istediği hastaneye gidecek, istediği hizmeti alacak, eskisinden fazla ek hiçbir para ödemesi de gerekmeyecek" denildiğini anımsatan Şaşmaz, oysa bugün gelinen noktada bir cebine nüfus cüzdanını koyan vatandaşın, diğer cebine yüklüce "para cüzdanını" koymadan hastaneye gidemez olduğunu öne sürdü. Hastaneye giden vatandaştan katılım payı, ilave ücret, reçete bedeli, yatak ücreti, eşdeğer ilaç farkı, istisnai sağlık hizmeti, '10 gün içinde ikinci defa geldin', 'acile geldin' denilerek para alındığını belirten Şaşmaz, "Üstelik bunların çoğunu size fark ettirmeden yapıyorlar. Siz devletin hastanesine gittiğinizi sanıyorsunuz, ay sonunda bir bakıyorsunuz ki, emekli aylığınızdan size göre yüklü bir para kesilmiş ya da eczaneye gittiğinizde ilaç parasından daha çok ödeme yapmanız istenmiş" dedi.

Yıllardır sağlık çalışanları olarak bu sürecin sağlık çalışanları ve toplum sağlığı üzerine etkilerini dile getirdiklerini kaydeden Şaşmaz, son olarak "Sağlıkta Para, Para, Para Dönemine" dur diyebilmek ve sağlıkla ilgili her türlü talebi iletebilmek için Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Mersin'de de Mersin Sağlık Hakkı Meclisi'ni kurdukları bilgisini verdi. Ankara'da 11 Mart 2012 Pazar günü Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi'nin açılacağını ifade eden Şaşmaz, bu meclis çalışmasına Mersin'den Sağlık Hakkı Meclisi olarak iki otobüsle katılacaklarını aktardı. Sağlık çalışanları dışında diğer meslek örgütü temsilcilerinden de katılım beklediklerini söyleyen Şaşmaz, vatandaşlara da çağrı yaparak, "Ankara'ya bizimle vatandaşlarımız da katılabilir. Otobüste yer imkanları el verdiği ölçüde, vatandaşlarımızla beraber bu meclis çalışmasına katılmaktan mutluluk duyarız. Bunun için 8 Mart akşamına kadar Mersin Tabip Odası'na başvurabilirsiniz. İyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için, finansmanı genel vergilerden karşılanan, herkesin nitelikli sağlık hizmetine ulaşabildiği bir sağlık sistemi için, Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda buluşalım" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement