Türkiye'nin İlk ve Tek Görme Özürlüler Kitaplığı Sekizinci Yaşına Girdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'nin İlk ve Tek Görme Özürlüler Kitaplığı Sekizinci Yaşına Girdi

Türkiye\'nin İlk ve Tek Görme Özürlüler Kitaplığı Sekizinci Yaşına Girdi
10.10.2012 11:34

Türkiye'nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı 'TÜRGÖK' sekizinci yaşına girdi.

Türkiye'nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı 'TÜRGÖK' sekizinci yaşına girdi. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'nın (TÜRGÖK) kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan Dr. Türkegül Kocaoğlu, bu önemli kurumu kentimize ve ülkemize kazandıran kurucusu Gültekin Yazgan'ı saygıyla andığını belirtti.

Başkan Kocaoğlu, görme engellilerin başkalarına muhtaç olmadan yazılı kaynaklardan yararlanmalarını sağlayan Yazgan'ın emeklerinin unutulmayacağını söyledi. Gültekin Yazgan'ın ölümünün ardından bayrağı devralan eşi Tülay Yazgan'a da başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Dr. Türkegül Kocaoğlu da, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de TÜRGÖK'e ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Kitapların seslendirilip CD'ye aktarılmasına olanak tanıyan bilgisayarları kitaplığa hediye eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentsel mimari düzenlemeleri, bilişim hizmetlerine erişim çalışmaları, görmeyenler için kent rehberi ve fiziksel engelliler için toplu ulaşım yatırımları ile bu alanda örnek çalışmalara imza attığını belirten Dr. Türkegül Kocaoğlu, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak Türkiye'de ilk kez düzenlenecek uluslararası kongrenin hazırlıklarını sürdürdüğünü ve Türkiye'nin ilk "Engelli Stratejik Planı" için harekete geçtiğini anımsattı.

TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan da, kendilerine verdiği destek nedeniyle Türkegül Kocaoğlu'na teşekkür ederek, görme engelli çocuklar için bastırdıkları 'Evvel Zaman İçinde' adlı kabartma kitabı hediye etti.

(HD)

10.10.2012 11: 10: 55

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin İlk ve Tek Görme Özürlüler Kitaplığı Sekizinci Yaşına Girdi - Son Dakika


Advertisement