Üç Fidan İçin Anma Konseri - Son Dakika
Yerel

Üç Fidan İçin Anma Konseri

Üç Fidan İçin Anma Konseri

Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, 42 yıl önce idam edilen üç fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma konseri düzenledi.

07.05.2014 13:04  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, 42 yıl önce idam edilen üç fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma konseri düzenledi.

Bayraklı Belediyesi'nin kuruluşuyla birlikte geleneksel hale gelen üç fidan anma etkinlikleri bu yıl da Yamanlar Karakol karşısındaki Nazım Hikmet rekreasyon alanında düzenlendi. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yanı sıra CHP ilçe başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik üç fidan anısına saygı duruşu ile başladı. İlk olarak Hüseyin Karakuş sahne aldı. Karakuş türküleriyle meydanı dolduran binlerce vatandaşa müzik ziyafeti verdi. Karakuş'un seslendirdiği "Adı Deniz olmalı" adlı şarkı dinleyicilerden dakikalarca alkış aldı.

Konserin ardından sahneye Başkan Hasan Karabağ çıktı. "Her yıl 6 Mayıs'ta yaptığımız Denizleri anma etkinliği Yamanlar'da buranın insanı için özel bir anlam taşıyor" diyerek sözlerine başlayan Karabağ, "Biz katledilen gençlerin anılarını yaşatırken Türkiye'de herhalde karakolun karşısında Deniz Gezmişleri anan tek ilçeyiz. Sevgili Deniz, Hüseyin ve Yusuf'un ölüme giderken tek arzuları yan yana gömülebilmekmiş. O devrin insanları dirilerinden nasıl korktularsa ölülerinden de korkmuşlar ve onları yan yana gömmemişler. Bunu Hüseyi'nin ağabeyi Üç fidan heykeli açılışında dile getirmişti. Biz buradan yitirdiğimiz tüm canlara Mahirlere, İbrahim Kaypakkaya'lara selam olsun. Sevgili Deniz'i, Yusuf'u, Hüseyin'i anıyoruz ama onlar için ölüme giden, onları kurtarmak için Kızıldere'de katledilen canları da unutmamak gerektiğini düşünüyorum. ve buradan Gezi olaylarında canlarını kaybeden gençlerimizi de saygıyla yad edelim. Faşizmin kahredilmesi gereken bir olay olduğunu bu günlerde yoğun bir şekilde yaşıyoruz. Biz savaşa savaşa kavga ede ede faşizme karşı Dünyadaki tüm faşistlere karşı mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Sonuna kadar bu işi sürdüreceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, Karakuş'a çiçek takdim etti.

Anma etkinliğinin ikinci bölümünde Cevdet Bağca sahne aldı. Bağca seslendirdiği türkülerle alanı dolduran binlerce vatandaşı adeta aldı götürdü. Konserin ardından Karabağ Bağca'ya da çiçek takdim etti.

Karabağ, "Burada Cevdet'i dinlerken ister inanın ister inanmayın bu gece bitsin istemiyorum. Denizlerin de ruhu burada. Onları seven bir topluluk var burada. Bütün Karakollar bizi dinlesin. Bütün gericiler bizi duysun. Bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyen, sevgili dinimizi sömürerek paraları götürenlerin kulakları duysun. Allah Allah diyerek bizi soyanlardan Allah bizi korusun. Burada söz verdiğimiz gibi Denizlerin heykellerini yaptık. Anadolu coğrafyasının en yiğit delikanlılarından Mahir'i ben çok severim. Onun ve arkadaşlarının Kızıldere anısına da Yamanlar'da bir eser yaptırmak istiyorum. Yamanlar'da Türkiye'de ne kadar devrimci varsa hepsinin heykeli olsun. Devrimciliğin merkezi olsun" diye konuştu.

Anma etkinliğinin ardından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın heykelleri önüne giden Karabağ ve beraberindekiler anıta kırmızı karanfil bıraktı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üç Fidan İçin Anma Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement