Ulubey'in Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Ulubey'in Sorunları Masaya Yatırıldı

Ordu'nun Ulubey ilçesindeki yol ve su sorunları, Ordu İl Genel Meclisi toplantı salonunda masaya yatırıldı.

08.12.2013 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ulubey ilçesindeki yol ve su sorunları, Ordu İl Genel Meclisi toplantı salonunda masaya yatırıldı. Toplantıya AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Altınordu Kaymakamı ve Ulubey Kaymakamvekili Şenol Esmer, İl Özel İdare Genel Sekreteri Engin Avcı, Ulubey İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Kemal Kahraman, Ulubey Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Aksu ve Muhtarlar katıldı.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal'ın daha önce Ulubey ilçesine yaptığı ziyaret esnasında gündeme getirilen 2010 ve 2011 yılları arasında KÖYDES'in ihale yapmasıyla özel bir şirket tarafından yapılan yol ve su sorunları ile ilgili konunun tarafları dinlenerek çözümüne ilişkin yeni bir yol haritası oluşturuldu. Fatih Han Ünal, KÖYDES tarafından ihale edilen ve özel bir şirket tarafından yapımı gerçekleştirilen yol ve su projelerinde ciddi boyutlarda sorunların olduğunu çözümü için konunun taraflarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Milletvekili Ünal, konunun taraflarıyla birlikte sorunları müzakere edip çözüme kavuşturacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Bu gün burada muhtarlarımız, kaymakamımız, il özel idare genel sekreterimiz, meclis üyelerimiz ve belediye başkanımız ile birlikte daha önce Ulubey ilçesine yaptığım ziyaret esnasında gündeme gelen yol ve su sorunları ile ilgili tarafları dinlemek ve müzakeresini yapmak için toplandık. Biz, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek çözüm yollarını bulmak için öncülük yapıyoruz. Şu an burada KÖYDES tarafından ihale edilen ve özel bir şirkete yapımı gerçekleştirilen yol ve su sorunu ile ilgili bir mesele var. Bu sorunu çözmek adına buradayız. İşin hukuki boyutu var. Konunun hukuki kısımlarını ilgili mahkemeler karara bağlayacak. Biz de ne yapılabiliyor ise onu yapacağız."

AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Kemal Kahraman, Ulubey'in bütün yollarında çok ciddi boyutlarda sorunların olduğunu, su sorunu olduğunu ve HES firmalarının ağır tonajlı iş makinelerinin yollara zarar verdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel İdare tespitler yaptırdı, yolun nasıl bozulduğu anlamında yasal olarak başka şeyler ön plana çıktı. Genel olarak Ulubey'in tüm yollarında sorun var. Bizim bölgemizde HES firmaları çalışıyor yolların bir bölümünü bu firmaların tonajlı araçları bozuyor."

Altınordu Kaymakamı ve Ulubey Kaymakamvekili Şenol Esmer, kendi emekleriyle yol ve su sorununa ilişkin iki sayfalık bir rapor hazırladığını ve yeni bir yol haritası çizileceğini söyledi.

Kaymakamvekili Esmer, konunun hukuki boyutlarının da olduğunu ileri sürerek sözlerini şöyle sürdürdü: "KÖYDES 2010 ve 2011 yıllarında özel bir şirkete yol yaptırmış ve burada ciddi sorunlar ortaya çıkmış. Bu konunun hukuki boyutları olduğunu görüyoruz. Bunun için Özel İdare hukuk bürosu devreye girecek. Ben kendim emek vererek hazırladığım iki sayfalık bir rapor var. Burada zaten konunun çözümüne ilişkin bir takım öneriler var. Buradan bu toplantıdan çıkacak olan sonuçta buna eklenerek yeni bir yol haritası çizilip konuyu çözüme kavuşturabileceğiz"

İl Özel İdare Genel Sekreteri Engin Avcı da Ordu'da ilk kez 2010 yılında KÖYDES tarafından ihalesi yapılan emisyonlu yol çalışması başladığını fakat bu emisyonlu asfalt çalışmasının bölgeye uygun olmadığının görüldüğünü kaydetti.

Hiçbir şey yapılmadı yapılmıyor şeklinde gündeme gelen söylentilerin doğru olmadığını hatırlatan Genel Sekreter Engin Avcı; sözlerini şöyle tamamladı: "Zamanın kaymakamı bu yapılan yol ile ilgili dava açmış, mahkemenin verdiği karardan dolayı bu aksamalar olmuş. Mahkeme tespit davasında topu taca atmış durumda. Şimdi yeni açacağımız davada müteahhidin yaptığı iş ne kadar bunun tespitini isteyeceğiz. ve ona göre yeni bir yol haritası çizeceğiz. Sayın Valimiz Kenan Çiftçi ve Sayın Milletvekilimiz Fatih Han Ünal bey konuyu yakından takip ediyor. Mağduriyet söz konusu olabileceğini düşünen arkadaşlarımız için söylüyorum. Ben bu noktada mağduriyet olacağını kesinlikle düşünmüyorum." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulubey'in Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement