Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Etsa Et Entegre A.Ş'nin markası olan ÇİMET arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman ve Çimet Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Çimen'in imzaladığı anlaşmaya göre, UÜ Veteriner Fakültesi, Çimet tesislerinde halk sağlığı, gıda mevzuatı, gıda güvenliği, ürün kalitesi, yeni ürün geliştirilmesi gibi konularda ÇİMET'e destek verecek. ÇİMET de, öğretim üyeleri ve öğrencilerin araştırma ve uygulama yapmaları amacıyla tesisini hizmete açacak.
UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek törende yaptığı konuşmada, üniversitenin sanayi ile işbirliği yaparak, bilgi birikimini topluma kaliteli ürün olarak yansıttığını söyledi. Prof. Dr. Dilek, topluma kaliteli hizmet etmek amacıyla üniversiteyle işbirliğini seçen ÇİMET Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Çimen'e teşekkür etti.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman da, fakültenin Avrupa Veteriner Eğitim Birliği (EAEVE) tarafından akredite edildiğini belirterek, eğitim gören öğrencilerin mesleğe daha iyi hazırlanmaları açısından firmalarda staj yapmanın çok önemli olduğunu vurguladı.
ÇİMET Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Çimen ise başları her sıkıştığında üniversiteden destek aldıklarını belirterek, protokolün imzalanmasıyla desteklerin resmileştiğini dile getirdi.
Çimen, "Üniversite gelsin bizi denetlesin, uygun bulmadığı yerleri gerekirse kapatsın. Biz üniversitenin bilgisine her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Ne zaman istediysek koşup geldiler. Üniversitenin her zaman işbirliğine hazır olduğunu gördük" dedi.
- BURSA
Son Dakika › Yerel › Uludağ Üniversitesi ile Çimet İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.