Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali

Etkinlikler kapsamında "Atatürk'ün İzinde Adım Adım" Pirogravür Resim Sergisi açıldı."

17.06.2013 15:22

Amasya'daki "Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında düzenlenen "Atatürk'ün İzinde Adım Adım" Pirogravür Resim Sergisi açıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Amasya Tamimi ile milli mücadeleyi başlatmasının 94'üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali" çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Etkinlikler kapsamında,  Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan'ın resim sergisi Hazeranlar Konağı Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışına Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve daire müdürleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Vali Öz, açılaş öncesi yaptığı konuşmada "Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Amasya'da bir dizi kültür sanat etkinlikleri düzenlendiğini anımsattı.

Kamu görevlilerin kaderinin ülkenin farklı bölgelerinde görev yapmak olduğunu belirten Öz, "Bu görevlerde bazıları günlük tutar, bir kısmı hikaye, roman yazar, bir kısmımız da Vali Yardımcımız Nevzat bey gibi gittiği yerleri resimliyor. Güzel bir yetenek, bu yeteneklerin yaşaması anlamlı" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar görev yaptığı kentleri yakma sanatı ile tabloya yansıtan Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ise sergiye gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Sinan, "Bu resim sergisi tamamlandığında 25 eserden oluşacak. Her bir resim yaklaşık 3-4 ay sürüyor ve milyonlarca nokta koyularak yapılıyor. Resim sergim tamamlandığında büyük sergi Ankara'da açılacak. Daha sonra resimler mezun olduğum okulun kütüphanesinde sergilenecek" dedi.

Konuşmaların ardından 20 eserin yer aldığı  "Atatürk'ün İzinde Adım Adım" Pirogravür Resim Sergisi katılımcılar tarafından gezildi.

Serginin 22 Haziran tarihine kadar açık kalacağı belirtildi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement