Ünyeli Öğrenciler, Sütlerine Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Ünyeli Öğrenciler, Sütlerine Kavuştu

Ünyeli Öğrenciler, Sütlerine Kavuştu

Ünye'de eğitim gören 7 bin 383 öğrenci, sütüne kavuştu.

18.02.2013 14:15

Ünye'de eğitim gören 7 bin 383 öğrenci, sütüne kavuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım Hayvancılık ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen Okul Sütü Projesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında uygulanmaya başladı. Böylelikle Ünye'de eğitim gören 7 bin 383 öğrenci, sütüne kavuşmuş oldu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Okul Sütü Projesi'nin başladığına dair temsili amaçlı süt dağıtıldı. 3/A sınıfında gerçekleştirilen dağıtıma Ünye İlçe Milli Eğitim Müdür Musa Erdem, Ünye Sağlık Grup Başkanı Engin Araz, Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Ünye İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Şinasi Çoşkan ve Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü Cengiz Duman katıldı.

Süt dağıtımının gerçekleştirilmesinin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye'de eğitim gören 181 öğrencinin çeşitli nedenlerle süt içmediğini söyledi. Erdem konuşmasında, "İlçe Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen Okul Sütü Projesi kapsamında ilkokul ve ana sınıfında öğretim gören çocuklara yönelik olarak bu sütler dağıtılmakta. Bu dağıtımlar pazartesi çarşamba ve cuma günleri dönem sonuna kadar bu şekilde devam edecek. Bazı öğrencilerimizin süte karşı alerjisi olabilir veya süt içmek istemeyebilir. Bu öğrencilerle de ilgili çalışma yapıldı. Velilerimizden, öğrencilerimizden, süt içmek isteyen veya istemeyen, alerjisi olana veya olmayan tespit edildi. Bu doğrultuda sütler dağıtıldı. Bu kapsamda ilçemizde 181 öğrenci süt içmek istememektedir. 7 bin 383 öğrencimiz ise her gün sütünü içecek" dedi.

Projenin hedeflerini de anlatan Erdem, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu projenin temel hedefi ise süt içme, dengeli beslenme alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak. Diğer yandan bu çocuklarımız bu yaşlarda sütlerini içmekle beraber hem kemik gelişimi hem sağlıklı büyüme açısından onlar için hayati önem taşıyor. Süt ürünü inşallah çocuklarımız için olumlu projedir diye düşünüyorum. Hepsine afiyet olsun diyorum. Bu konuyla ilgili öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimize yönelik bir eğitim yapıldı. 30 tane ilkokul müdürümüz 2 tane anaokulu müdürümüzle bu sütün dağıtımı ve dikkat edici hususlarla ilgili eğitim verildi. Şu anda bir sorunumuz yok. İnşallah bundan sonra da sorunsuz bir şekilde bu proje tamamlanır diye umut ediyoruz." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünyeli Öğrenciler, Sütlerine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement