Üreticiye Alan Bazlı Fındık Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Üreticiye Alan Bazlı Fındık Desteği

14.02.2013 10:50

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteğinde bulunacağı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteğinde bulunacağı bildirildi.

Abana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Koral Altınpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın "Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ"inin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Altınpınar, Abana'da 206 üreticinin fındık ile uğraştığını hatırlatarak

"İlçemizde yaklaşık bin dekarlık arazide fındık üretiliyor. Üreticilerimize alan bazlı fındık desteği olarak toplam 150 bin lira ödenmesini bekliyoruz" dedi.

Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin başvurularını almaya başladıklarını aktaran Altınpınar, 2012 yılı ürünü için dekar başına 150, 2013 yılı ürünü için dekar başına 160, 2014 yılı ürünü için de dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Semih Yüksel

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üreticiye Alan Bazlı Fındık Desteği - Son Dakika


Advertisement