Urla CHP'de "Etik Mi?" Tartışması - Son Dakika
Yerel

Urla CHP'de "Etik Mi?" Tartışması

Urla CHP\'de "Etik Mi?" Tartışması

2014 yerel seçimleri için CHP'de aday adayları, başvuru süresinin 2 Eylül'de tamamlanmasının ardından çalışmalarına hız verirken, Urla'da CHP İlçe Başkanı Av.

05.09.2013 14:19

2014 yerel seçimleri için CHP'de aday adayları, başvuru süresinin 2 Eylül'de tamamlanmasının ardından çalışmalarına hız verirken, Urla'da CHP İlçe Başkanı Av. Yusuf Baratalı'nın, babası CHP İzmir eski Milletvekili, Urla eski Belediye Başkanı ve önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden Urla Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan Av. Bülent Baratalı için, ilçe örgüt binasını adeta seçim bürosu haline getirdiği ileri sürüldü. Yusuf Baratalı ise, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Baba Baratalı çalışmalarını sürdürürken, ilçedeki ziyaret ve temaslarda, zaman zaman oğlu CHP İlçe Başkanı Yusuf Baratalı'nın kendisine eşlik ettiğini ileri süren siyasi çevreler, "Bu bir defa etik bir davranış değil. Baba aday adayı, oğlu ilçe başkanı. Buraya kadar her şey normal. Ancak, her ikisinin değişik toplantılar düzenleyip, tüm CHP'lilerin olan ilçe başkanlığı binasını seçim bürosuna dönüştürmüş olmaları partimize yakışmıyor. Hatta daha da ileri gidilerek, örgütten çekilen SMS'ler ve yapılan açıklamalar, diğer aday adaylarının yok sayıldığı anlamına geliyor. Bu konuda camiamız rahatsız. Daha seçimlere 7 ay gibi bir zaman var. Bu yandaş davranışlar CHP'ye zarar verir, Urlalıları rahatsız eder" dedi.

"İL BAŞKANI ALİ ENGİN EL KOYSUN"

CHP İl Başkanı Ali Engin'e çağrı yapan Urla'daki CHP'li siyasi çevreler, "İş işten geçmeden, Sayın İl Başkanımız bu duruma el koymalıdır. Kendilerinin bu konuda titiz ve tarafsız olduğunu yakından biliyoruz. CHP'nin Urla'daki menfaatleri açısından bu davranışlar engellenmelidir" diye konuştu.

Eleştirilere yanıt veren CHP Urla İlçe Başkanı Av. Yusuf Baratalı ise, "Herkes her şeyi söyleyebilir. Siyasetçi her zaman buna hazırlıklı olmalıdır. İddialar gerçeği yansıtmıyor. Aday adayları açıklanmadan ben bir açıklama yaptım. Makul bir sürede bize haber verilirse, ben ve arkadaşlarım, yönetim olarak aday adaylarımızın programlarına katılabileceğimizi duyurdum. Kaldı ki, Bülent Baratalı benim babam. Aynı zamanda meslektaşım. Birlikte aynı sitede oturuyoruz. Beraber görünmemiz gayet doğaldır. Hem biz yönetim olarak ilke kararı aldık, önseçim istedik. Asıl bunlar ortadayken, yandaş olduğumuzu iddia etmeleri etik değil. Biz her adaya eşit mesafedeyiz" dedi.

Urla CHP'de 7 belediye başkan aday adayı bulunuyor. Yarış, halen Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Av. Bülent Baratalı, mali-müşavir Burak Oğuz, meclis üyesi Sibel Uyar, emekli öğretmen Kadriye Gezer, veteriner hekim Bülent İlhan ve meclis üyesi Murat Gül arasında geçecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla CHP'de 'Etik Mi?' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement