Uşak'ta Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı

Uşak\'ta Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İş Müdürlüğü'nün katkılarıyla TARSİM tarafından düzenlenen toplantıda üreticilerin her türlü riske karşı ürünlerini yada hayvanlarını sigortalatmalarının önemi anlatıldı.

29.03.2012 17:42

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İş Müdürlüğü'nün katkılarıyla TARSİM tarafından düzenlenen toplantıda üreticilerin her türlü riske karşı ürünlerini yada hayvanlarını sigortalatmalarının önemi anlatıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tarım Sigortaları Bilgilendirme toplantısında konuşan TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, son yıllarda tarım ve hayvancılıkta sigorta poliçe sayısının arttığını ifade etti. Bülent Bora, üreticilerin her türlü riske karşı ürünlerini yada hayvanlarını sigortalatabileceğini ifade ederek gelişmiş ülkelerde tarım ve hayvancılıkta sigorta poliçe sayısının yüksek olduğunu da ifade etti. Toplantıya Uşak Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Sayın Ali Selvi, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, çiftçiler ve davetliler katıldı.

çiftçilerin kesintisiz üretime devam etmelerini önemsediklerini ifade eden Bülent Bora yaptığı açılış konuşmasında "Üretim aşamasında gelişmeler istediğimiz ölçüde gitmeyebilir. Bu nedenle hiçbir şeyi şansa bırakmamamız gerekiyor. Çiftçilerin üretimde istikrarı sağlamaları amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede primleri iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Tarım sigortaları başlangıcından bu yana önemli mesafeler kat edildi. 2011 yılındaki poliçe sayısı bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 600 bin adede ulaştı. Aralık ayı itibari ile 7 milyar TL değerinde tarımsal ürün sigortalanırken, bunun alana isabeti ise 9 milyon dekara ulaştı. 2011 yılında büyükbaş hayvan sigortasında da ciddi artışlar söz konusu.

Sigortalı büyükbaş hayvan sayısının bir önceki yıla göre yüzde 92 arttı. Rakamsal olarak baktığımızda da 361 bin adet büyükbaş hayvan sigortalandı. 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon TL hasar ödemesi yapıldı ve 175 bin adet hasar dosyası açıldı" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement