Vali Balkanlıoğlu'dan Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo

Vali Balkanlıoğlu'dan Ziyaret

Vali Balkanlıoğlu\'dan Ziyaret
14.11.2012 17:15

Afyonkahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya KOAH ve Dünya Diyabet Günü nedeniyle Anıt Park önüne kurulan çadırı ziyaret etti.

Afyonkahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya KOAH ve Dünya Diyabet Günü nedeniyle Anıt Park önüne kurulan çadırı ziyaret etti.

KOAH ve diyabet hastalıkları hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla kurulan çadırda Vali Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr.Necip Yemenici, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ve Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün tarafından karşıladı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, KOAH hastalığının insanı özürlü hale getirecek kadar ağır bir hastalık olduğunu söyledi. Doktorların KOAH ve diyabet hastalığıyla ilgili halkı bilgilendirmek amacıyla tanıtım günleri düzenlediklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Ülkemizde şeker hastalığı çok fazla.Şeker hastalığı genetik faktörleri ön planda olmasına rağmen, doktorlar burada yaşam tarzı ve kalitesi, obezite, hareketsiz yaşam gibi birçok nedenlerle tetiklenebildiğini belirtiyor. Şeker hastalığının vücutta etkilemediği hiçbir organ yok" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzmanı Dr. Lütfi Akgün ise, hem şeker hastalığının, hem de önlenebilir kronik akciğer hastalığının farkındalığını insanlara anlatmak amacıyla böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Akgün, "KOAH aslında önlenebilir bir hastalıktır. Günümüzde tamamen sigara içimi ile ilişkisi var. Dolayısıyla da biz bu hastalığı, sigara içiminden kaynaklanan hastalık olarak belirtiyoruz. Ülkemizdeki KOAH hastalığının yüzde 95 sebebi sigara içimine bağlıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu'ndan alınan kan alınarak yapılan tetkikler sonucunda diyabet hastalığı ile ilgili herhangi bir olumsuz verinin bulunmadığı belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Balkanlıoğlu'dan Ziyaret - Son Dakika


Advertisement