Vali Çakır, Ciha Kalesi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Çakır, Ciha Kalesi'nde İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi Nurullah Çakır, ilçenin Yücehisar köyündeki Ciha Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

08.02.2013 17:04

Rize Valisi Nurullah Çakır, ilçenin Yücehisar köyündeki Ciha Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Çakır, beraberindeki Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ve köy muhtarı Ercan Yüksel ile ile Ciha Kalesi'ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Daha sonra Kocaköprü köyüne geçerek tarihi Balta Camisi'ni ve tarihi kemer köprüde yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çakır, tarihi Ciha Kalesi'nin aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılması gerektiğini belirterek, "Bununla birlikte bölgedeki tarihi evlerin de yazlık kullanımdan ziyade pansiyonculuğa dönüştürülerek turizmin hizmetine sunulması bölge turizminin altyapısına katkı sağlayacaktır" dedi.

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çakır, Ciha Kalesi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement