Vali Harput'tan Kamu İdarecilerine Son Uyarı - Son Dakika
Yerel

Vali Harput'tan Kamu İdarecilerine Son Uyarı

Vali Harput\'tan Kamu İdarecilerine Son Uyarı

Bursa Valisi Harput, Bursa'da kamu kurum binalarında temmuz ayına kadar 'engelli' dönüşümünü yapmayan yöneticilere uyarıda bulundu.

25.06.2013 16:10  Güncelleme: 16:23

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'da kamu kurum binalarında temmuza ayına kadar 'engelli' dönüşümünü yapmayan yöneticilere uyarıda bulunarak, "Halen engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmayan idareci kim olursa olsun mutlaka gerekli cezayı alacaktır" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği, Diyarbakır ve Bursa'dan toplam 700 engelliye aileleriyle birlikte deniz kenarında 5 gün boyunca ücretsiz tatil yapma imkanı sağladı. Diyarbakır'dan gelen engelli ve aileleri ilk defa denizi görmenin heyecanını yaşadı. Vali Şahabettin Harput da engellileri bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Engellilerle ilgili problemleri minimuma indirmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Harput, "Onların da engelsiz bir hayat yaşayabilmelerini sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. En son otobüse binememe, tuvalete gidememe, resmi binaya çıkamama gibi bu işleri halen düzenlemeyen kurum sahiplerine özel olsun, resmi olsun, en son verilen mühlet bu yılın temmuz ayında doluyor. Ondan sonra halen engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmayan idareci kim olursa olsun mutlaka gerekli cezayı alacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"SİZİN DERDİNİZ BİZİM DERDİMİZ"

Asıl engellinin komşusu aç yatarken tok gezen olduğunu kaydeden Harput, şöyle devam etti:

"Ama buradaki bütün kardeşlerimiz gönlü insan sevgisi, yurt sevgisi, doğa sevgisi ile dolu dolu insanlardır. Bir baba, bir anne evinde çocuklarının rahatı ve huzuru için nasıl gece gündüz çabalarsa, ben de Bursa valisi olarak bugün akşama eve gidince yine sizler gözümün önüne geliyorsunuz. Peki acaba bunlar ne yapıyor? Bunların derdini kim dinleyecek? Bunlar bizim derdimizdir. Sizin derdiniz bizim derdinizdir"

Beyazay Derneği Başkanı Zafer Hıdıroğlu, 'Mutlu Aile Projesi'ne destek veren herkese teşekkür etti. Kampta 5'er günlük 4 dönem halinde toplam 700 engelli ve yakını tatil yapacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Harput'tan Kamu İdarecilerine Son Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement