Vali, Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali, Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi

Vali, Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü” programı kapsamında, Samsun Polisevi'nde şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

18.03.2014 19:30

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü" programı kapsamında, Samsun Polisevi'nde şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, "Dünyada hiçbir toprak parçası bizim ülkemizin toprakları kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Vatan topraklarımızın her santimi aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kanları ile hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız yaşadığımız ay yıldızlı bayrağımız, rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Aziz şehitlerimizin bıraktığı emanetleri ile kahraman gazilerimize yüce milletimizin ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusu ile sadakat göstermeli her zaman minnet ve şükranla yad etmeliyiz. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak Valiliğimiz, Garnizon Komutanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizin göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı her zaman emin ellerde olduğumuzu biliyor ve siz devletimizin temsilcilerine bu güzel günde birkez daha minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şöyle konuştu: "Şehit yakınları bizim için önemli ve değerlidir. Bu ülkenin, bu bayrağının dalgalanması adına en kıymetli varlıkları olan canlarını bu ülke adına feda eden şehitlerimiz bizim için çok değerlidir. Onların geride bıraktığı aileleri, eşleri, çocukları, anne babaları, kardeşleri bizim için çok önemlidir. Onların her sorunu bizim sorunumuzdur. Bu anlamda onlara imkanlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan sonra da bu tür hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Valiliğimiz bünyesinde Şehit Yakınları Şube Müdürlüğümüz vardı. Son kanunla bu birim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görevleri arasına verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bu noktadaki hizmetleri şehit yakınlarımıza aktaracak. Ama bu demek değildir ki şehit yakınları Valiliğe gelmeyecek. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Ne gibi sorununuz varsa bizlere her zaman ulaşın. Ulaşma noktasında her hangi bir sorununuz olmayacaktır. Gazilerimiz de yine aynı şekilde, onlar içinde bu anlamda yapabileceğimiz her şeyi yapmaya hazırız. Derneklerimiz aracılığı ile zaman zaman yapılması gereken çalışmaları birlikte yapıyoruz. Bize başvuran vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için başta Büyükşehir Belediyemiz ve Garnizon Komutanlığımız olmak üzere birçok kurum ve kuruluşumuzla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün ilimizin bütün üst düzey yöneticileri burada sizlerle beraber. Bu yemekte buluştuk ve beraber olduk."

Yemeğe ayrıca, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Baro Başkanı Av. Necat Anıl, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, protokol üyeleri ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı ve üyeleri, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı Başkanı ve üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali, Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi - Son Dakika


Advertisement