Vali Şerif Yılmaz: "Tekoloji İnsanları Birbirinden Uzaklaştırıyor" - Son Dakika
Yerel

Vali Şerif Yılmaz: "Tekoloji İnsanları Birbirinden Uzaklaştırıyor"

Vali Şerif Yılmaz: "Tekoloji İnsanları Birbirinden Uzaklaştırıyor"

Kütahya'da Aile İçi Eğitim programı başarıyla tamamlayan kursiyerleri sertifikaları, Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı törenle takdim edildi.

01.01.2014 14:04

Kütahya'da Aile İçi Eğitim programı başarıyla tamamlayan kursiyerleri sertifikaları, Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı törenle takdim edildi.

Kütahya Gençlik Merkezi'ndeki belge takdim töreni; sinevizyon gösterimi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan'ın açılış konuşması, slayt gösterimi ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçenin konuşmalarıyla devam etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, "Aile İçi Eğitim programı yaklaşık 2 yıldır Türkiye genelinde yapılan; önleyici, bilgilendirici ve eğiticilik yönü ön planda olan kamu kurum ve kuruluşları ile, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin ortaklaşa yaptıkları bir programdır. Toplam 5 alanda ve 23 modül ile 170 üniteden oluşmaktadır. İlimizde bu bağlamda yapılan çalışmalar ile; Çocuk Gelişim Merkezi ailelerine, eğitimde 26 kişiye, Aile ve Sosyal İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda çalışan personele yönelik eğitimde 106 kişiye, ayni nakdi yardım alan ailelere verilen eğitimde 181 kişiye, Kütahya Anadolu Çocuk Kreşi ve Anne Okulu'nda verilen eğitimde 25 kişiye, Kütahya Jandarma Er Eğitim Komutanlığı evlilik öncesi eğitiminde 26 er'e, Koruyucu Ailelere yönelik eğitimde 26 kişiye, Kur'an Kurslarında, Aile İçi İletişim semineri eğitiminde 200 kişiye ulaşılarak eğitimler verilmiştir" dedi.

Törende bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Kurumlarımızın iş birliği içerisinde yapılan bir çalışma sonucu, bugün ailenin geleceği ile ilgili önemli bir yatırım yapmaktayız. Önceki yıllarda ataerkil aile düzenine sahiptik. Ama artık çekirdek aile düzenine geçtikten sonra, özellikle son yıllarda teknolojinin hızlı gelişmesiyle beraber aile içi iletişimi zaman içerisinde kaybettik. Bu eksikliği giderme adına artık hepimize büyük görevler düşüyor. Bu görevler anne babaya düştüğü kadar, burada kurs alan tüm arkadaşımızın gelecek kuşaklara öğrendikleri bilgileri aktarmalarını da gerektirmektedir.Biz, diğer gelişmiş ülkelerden önde olduğumuzu iddia ettiğimiz, sağlam aile yapımız ve geleceğimizle ilgili önemli bir avantajımız olduğunu ifade ediyoruz. Bunun devam edebilmesi içinde, kendi kültürümüzden gelen değerlerimizin, gelecek kuşaklara aktarılması ve toplumumuzun temel taşı olan aile kurumunun sağlam temellere oturtulması gerekmektedir. Bugün bu çalışmalar bakanlık düzeyine çıkarılmışsa demek ki bir takım eksikliklerimiz var. Zaman içerisinde dejenerasyona uğrayan bir aile yapımız oluşmuş. Bunlarla ilgi bir çok veri ve çözüm önerilerine ilişkin her türlü kaynağımız mevcuttur. Biraz önce ifade ettiğim çekirdek aile yapısına dönüş yaptığımızdan beri, teknolojinin de etkisiyle,

özellikle gençlerle beraber konuşma ortamı kalmadı ve paylaşımlar azaldı. Akşam eve gittiğinizde herkes bilgisayar başında yada cep telefonu ile ilgilenir olmuştur. Belki yemeklerde aile olarak bir aradasınız ama, onun dışındaki zamanda maalesef aile yapımız hızla dağılmaktadır. Aile içi iletişimin sağlanması, bilinçlendirme ve eğitimle olur. Bizde eğitim sadece okul sıralarında değil, beşikten mezara kadar sürmektedir. Gençlik Merkezi gibi bir çok alanda ve mekanda, aile yapımızın korunması ve gençlerimizin gelişmesi adına faaliyetler düzenlemekteyiz. Bugün ilimizde boşanma oranı yüzde 25'lere ulaşmıştır. Demek ki yinede eksiklerimizin olduğunu görüyoruz. Aile içinde iki kardeş düşünelim. Aynı hayatı yaşasalar dahi aynı düşüncede olamazlar. Aynı anneden babadan oldukları halde, aynı düşünceye sahip olmayabilirler. Sonuç olarak iki farklı aile ferdinin yaptığı evlilik oluşumunda bir takım sıkıntılar olabilir. Ama bu sıkıntıların giderilmesi içinde zaman zaman desteğe ihtiyaç duyulabilir. Bu noktada eksikliklerin giderilmesini sağlamamız ve aile, komşu, arkadaş ve toplum olarak daha duyarlı olmamız gerekiyor. Asıl hedef boşanma oranını düşürmek değil, aile yapımızı korumak olmalıdır. Gençlerimizin çok fazla tercih ettiği mekanların başında gelen Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın uygulama alanları olan tesislerde verilen bu tarz eğitimlerle toplumsal sorumluluklara duyarlı ve çözüm üretici bireylere sahip olmayı ümit ediyoruz. Yapılan bu çalışmalardan dolayı tüm çalışma arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hep böyle güzel şeylere vesile oluruz"ifadelerini kullandı.

Vali Şerif Yılmaz'ın konuşmalarının ardında sertifika töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Seyitömer Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Sadık Ölçen ve bazı daire müdürleri katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Şerif Yılmaz: 'Tekoloji İnsanları Birbirinden Uzaklaştırıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement