Van'da Kış - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van'da Kış

23.01.2012 13:40

Van'da kar yağışı ve soğuk hava, depremzedelerin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Van'da kar yağışı ve soğuk hava, depremzedelerin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Van'da son bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava, çadırlardaki vatandaşların yaşamını zorlaştırıyor. Gece sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü kentte çadırlarda barınan vatandaşlar, ısınmak için kömür sobası ve elektrikli ısıtıcı kullanıyor.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkileri, kar yağışının akşama kadar aralıklarla devam edeceğini ifade ederek, gece saatlerinde ise hava sıcaklığının eksi 8 derece olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

İl Özel İdaresi yetkilileri de geçen hafta etkili olan kar yağışından sonra kapanan köy yollarını açma çalışmasının devam ettiğini belirterek, karla mücadele ekiplerinin il genelinde kapalı olan 19 köy yolunu en kısa sürede açacağını bildirdi.

-Buz tutan sazlık alan çocukların oyun alanı oldu-

Bendimahi Çayı'nın Van Gölü'ne karıştığı Karahan köyü sahilindeki sazlık alan da dondu. Buz kalınlığının yaklaşık 10 santimetreyi geçtiği sazlık alan, köylü çocukların futbol sahası oldu.

Köylülerden Recep Kaya, sazlık alanın Van Gölü ile Bendimahi Çayı'nın karıştığı bölge olduğunu belirterek, yaz aylarında bu alanda balık avladıklarını söyledi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Kış - Son Dakika


Advertisement