Van Valisi Karaloğlu'dan Defolu Malzeme Kullanan Müteahhitlere Tepki - Son Dakika
Yerel

Van Valisi Karaloğlu'dan Defolu Malzeme Kullanan Müteahhitlere Tepki

Van Valisi Karaloğlu\'dan Defolu Malzeme Kullanan Müteahhitlere Tepki

Van'ın Gürpınar ilçesinde yapımı devam eden lise ve spor salonu inşaatında kullanılan kilitli parke taşı ve karoların defolu olduğunu öğrenen Vali Münir Karaloğlu, kullanılan malzemelerin sökülerek hayır kurumlarına bağışlanması talimatı verdi

20.07.2013 13:54

Gürpınar ilçesinde yapımı devam eden Gürpınar İmam Hatip Lisesi ve spor salonu inşaatında kullanılan kilitli parke taşı ve karoların defolu olduğunu öğrenen Van Valisi Münir Karaloğlu, yüklenici firma temsilcilerine sert tepki gösterdi.

Ramazan ayında her gün bir ilçeyi ziyaret eden Vali Karaloğlu, Gürpınar ilçesine giderek burada devam eden kamu yatırımlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan ve kurum amirleri tarafından karşılanan Karaloğlu, birçok ölümlü trafik kazasının yaşandığı Hakkari-Van karayolu üzerindeki Gürpınar kavşağında devam eden yenileme çalışmalarını kontrol etti.

Yolda trafik kazalarını azaltacak önlemlerin alınması talimatını verdikten sonra, Koyunyatağı Mahallesi'nde yapılan Gürpınar İmam Hatip Lisesi, 300 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonu inşaatlarını gezen Karaloğlu, inşaatta gördüğü hata ve eksikliklerden dolayı yüklenici firma temsilcilerine sert tepki gösterdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al'a, işçiliği beğenmediğini, okul bahçesine döşenen parke taşları ve okul içindeki zemine döşenen karoların defolu olduğunu söyleyen Karaloğlu, parke taşı ve karoların sökülerek hayır kurumlarına bağışlanmasını, zeminin daha kaliteli malzemeyle yeniden yapılması konusunda talimat verdi.

Ardından ilçede devam eden diğer çalışmaları inceleyen Vali Karaloğlu, son 10 yılda Türkiye'de yönetme biçiminden yönetici profiline kadar birçok şeyin değiştiğini ve hizmet anlayışının da ilerlediğini söyledi.

Türkiye'nin artık çok güçlü ekonomiye sahip bir ülke olduğunu ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Çok güçlü bir ülkemiz var. Ülkemizin çok güçlü bir ekonomisi var. Bu güçlü ülke, güçlü ekonomisinin yaratmış olduğu imkanları vatandaşına sunan, vatandaşına hizmet olarak getiren bir yönetim anlayışı var. Dünya ekonomik krizle boğuşuyor. Yanıbaşımızdaki Yunanistan'da insanlar açlık ve sefalet içerisinde. Memurların maaşları yüzde elli azalırken, bizde herhangi bir ekonomik kriz yok. Onun için bu ülkenin onurlu ve birinci sınıf birer vatandaşı olmaktan gurur duyabilirsiniz."

Vali Karaloğlu, incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van Valisi Karaloğlu'dan Defolu Malzeme Kullanan Müteahhitlere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement