Varto Alagöz Mahallesinde Evi Yanan Vatandaşa Devlet Eli Uzandı - Son Dakika
Yerel

Varto Alagöz Mahallesinde Evi Yanan Vatandaşa Devlet Eli Uzandı

Varto Alagöz Mahallesinde Evi Yanan Vatandaşa Devlet Eli Uzandı

Muş'un Varto ilçe Kaymakamlığı, soba kıvılcımından evi yanan vatandaşa yardım eli uzattı.

14.04.2014 10:19

Muş'un Varto ilçe Kaymakamlığı, soba kıvılcımından evi yanan vatandaşa yardım eli uzattı.

Varto Kaymakamlığı, Alagöz Mahallesinde ikamet eden ve bir hafta önce evi yanan yatalak hasta Şükrü Kızıltaş'a Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü kanalı ile ev yaptırıyor. Yanan evin yerinde 90 metrekare alan üzerinde inşa edilen evin inşaatında daha önceden incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, SYDV Müdürü İbrahim Ataç'a, çalışmaların yapılması yönünde talimat vererek evin başlaması ile ilgili bilgi aldı.

Konu hakkında İHA muhabirine bilgi veren Kaymakam Şahin, ailenin durumunu SYDV mütevelli heyetince tespit edip öğrendiklerini ve yapılan incelemenin ardında çalışmaya başladıklarını söyledi. Ev sahibinin de inşaatın yapımına katkı sunduğunu dile getiren Kaymakam Şahin, "Aile ile birlikte aileye ev yapmak için çalışma başlattık. Yaklaşık 90 metrekare olan yanan evinin yerine 90 metrekare olan bir ev inşa ettik. Aile kısa bir süre sonra yeni evine taşınabilecek" dedi.

SYDV Müdürlüğü'nün imkanları ile inşa edilen evin 3 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve antre'den oluştuğunu söyleyen Kaymakam Şahin, "Aile fertleriyle tek tek görüştüm ve yüzlerinde mutluluğu gördüm. Ailemize her türlü katkıyı sağlayacağız. Özellikle çocukların eğitimine büyük önem veriyoruz. Çocukların eğitimi için de aileye ayrıca destek de bulunacağız" şeklinde konuştu.

Ev sahibi Şükrü Kızıltaş ise, yanan evini kendi imkanları ile yapmasının çok zor olduğunu belirterek, "Bu evi kendi imkanlarımla yapamazdım. Çünkü maddi gücüm yoktur. Ben yatalak hastayım ve maddi gücümüz çok düşüktür. İlçe kaymakamımız bize sahip çıktı. Yanan evimizi yapmaya başladı. Şu an bazı ufak tefek eksikliklerimiz var. Bunun bitirilmesi için de kaymakamımız bize destek vereceğini söyledi" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto Alagöz Mahallesinde Evi Yanan Vatandaşa Devlet Eli Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement