Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla vatandaşlar bitkisel ilaçlarla hastalıklardan korunmaya çalışıyor.
Taraklı ilçesinde yaşayan vatandaşlar, çeşitli bitkilerden yaptıkları ilaçlarla soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunuyor.
Doğal bitki ürünleri satıcısı Hatice Eskioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grip gibi hastalıklara yakalanmamak isteyen vatandaşların bitkisel ilaçları kullandığını anlattı.
Ihlamur, kantaron otu ve kuşburnu gibi bitkilerin popüler olduğunu vurgulayan Eskioğlu, şunları söyledi:
"Bitkisel ürünlerle insanlarımız öksürük ve balgamı vücuttan atılabilir. Ayrıca bu doğal ürünlerin vücut direncini kuvvetlendirici özelliği de var. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez ürünlerinden doğal pekmezlere de ilgi fazla. Kan yapıcı ve özellikle de çocuk gelişiminde çok faydalı olan pekmez çeşitlerine de vatandaşlar yoğun ilgi göstermektedir."
Muhabir: İzzettin Kömürcü - Mehmet Özcan
Yayıncı: Atakan Çelik - SAKARYA
Son Dakika › Yerel › Vatandaşlar Bitkisel İlaçlara Yöneldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.