AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'nin girişimleriyle gerçekleştirilen yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.
Gençlik ve spor alanında bir yatırım atağına girişen vekillerden bu kez de öğrencileri sevindirecek bir haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Niğde'ye toplam 800 yatak kapasitesine sahip yeni öğrenci yurtları kazandırıldığını müjdesini veren vekiller yurtların Niğde il merkezi ve Ulukışla ilçesinde yapılacağını belirttiler. Vekiller ayrıca bir spor salonu kazandırılması konusunda da özel bir çalışma yürüttükleri bilgisini verdiler.
2012 yılı yatırım programında yer alan Niğde ilindeki 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ve Ulukışla ilçesinde 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının 2012 yılı içerisinde TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce ihalesi yapılarak gerçekleştirileceği bildirildi. İlk etapta Niğde'ye yapılacak yurdun ihalesi TOKİ tarafından içinde bulunduğumuz ay içerisinde yapılacak.
Yurtların Niğde'de yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için giderek önemini artıran bir ihtiyaç olduğunu ve özellikle Ulukışla ilçesindeki yüksekokulu kazanan öğrencilerin barınma sorunu nedeniyle kazandıkları bölüme kayıtlarını dondurmak suretiyle devam etmediklerinin altını çizen AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, bütçeleri ayrılan yurt yapımlarının bitirilmesi sürecini de takip ederek projelerin bir an önce bitirilmesi konusunda da aksamaların olmamasını sağlayacaklarını ifade ettiler.
Alpaslan Kavaklıoğlu pek çok alanda olduğu gibi gençlik ve spor alanında da Niğde'ye yatırımların gerçekleştirilmesine devam edeceklerini belirterek "Gençlerimizin iyi eğitim alması için gereken koşulları oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu anlamda Niğde genelinde ciddi yatırımlara imza atacak. Niğde merkeze 500 öğrenci kapasiteli, Ulukışla ilçesine 300 öğrenci kapasiteli yükseköğretim yurdu yapılacak. Yurt kompleksinde etüt odaları, yemekhane gibi alanlar yer almakla birlikte odalarda banyo, wc, televizyon, çalışma masaları, öğrenci dolapları vb. imkanlar olacak." dedi. - NİĞDE
Son Dakika › Yerel › Vekillerin Gençlik ve Sporda Yatırım Atağı Sürüyor - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?