Yabancı Öğrenciler Selçuk'a Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrenciler Selçuk'a Hayran Kaldı

Yabancı Öğrenciler Selçuk\'a Hayran Kaldı

Dünyanın 31 ülkesinden Türkiye’ye gelen ve Türkçe öğrenmek isteyen 300 öğrenci, İzmir’in Selçuk ilçesindeki tarihi ören yerlerine hayran kaldı.

20.08.2015 17:26

Dünyanın 31 ülkesinden Türkiye'ye gelen ve Türkçe öğrenmek isteyen 300 öğrenci, İzmir'in Selçuk ilçesindeki tarihi ören yerlerine hayran kaldı.

31 ülkeden 300 öğrenci, Türkoloji Yaz Okulu eğitimi kapsamında Türkiye'ye geldi. Türkçe öğrenmek isteyen ve Türk tarihini yakından tanımak için Hollanda, Hindistan, Mısır, Rusya gibi ülkelerden gelen onlarca öğrenci, program kapsamında Selçuk ilçesindeki Meryem Ana evi, Efes Antik Kenti ve Şirince'yi gezdi. Tarihi alanlar hakkında bilgi alan öğrenciler, ören yerlerine hayran kaldı. Şifalı sudan içip, mum yakık dilek dileyen öğrenciler, tarihi alanlarda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün 6 yıldır yaz okulu programı düzenlediğini belirten Kültür Merkezleri Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Balcı, "Türkoloji bölümlerinde Türkçe öğrenen öğrencilerimizi ve tüm katılımcılarımızı ödüllendirmek için Türkiye'ye getiriyoruz. Öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz ülkemizin çeşitli yerlerinde işbirliği halinde, hem Türkçe kursları görüyorlar, hem de ülkemizin güzelliklerini ve insanlarımızın değişik yönlerini tanıma fırsatı buluyorlar. Bu yıl Efes UNESCO Dünya Kültür Mirasına girdi. Bu amaçla öğrencilerimiz UNESCO'nun kabul ettiği meşhur tarihi alanımızı hem yerinde görsünler, yakından tanısınlar, hem de UNESCO'nun burayı miras listesine almasındaki isabeti yakından taktir etsinler istedik" dedi.

ÖĞRENCİLER TARİHİ ALANLARA HAYRAN KALDI

Makedonya'dan gelen Emela Zeliosca da, Üsküp'teki Yunus Emre Enstitüsü'ndeki başarısından dolayı Türkiye'deki yaz okuluna katıldığını ve bu geziyi çok beğendiğini belirtti. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okuduğunu belirten Emela, Efes'e ilk kez geldiğini ve antik kente hayran kaldığını söyledi.

Arnavutluk'tan gelen Jessika Casa ise, Türk Dili ve Edebiyat okuduğunu ve iki yıldır Türkçe öğrendiğini belirtti. Türkçeden her zaman zevk aldığını ve Türkiye'ye bu program dahilinde ilk kez geldiğini ifade eden Casa, Efes'i çok ilginç bulduğunu dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrenciler Selçuk'a Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement