Yağlıdere ilçesinde Sağlık Grup Başkanlığı'nca, koruyucu diş hekimliği hizmetleri kapsamında ilçede eğitim gören ana sınıfı öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.
İlçe Hastanesi Başhekim Vekili Muhlis Çoban, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, her şeyin başı sağlık olduğu, sağlığın da ağızda başladığını belirtti.
Çoban, ağız sağlığının ihmal edilmeyecek kadar çok önemli olduğunu, aileler bu yönde çocuklarına örnek olması gerektiğini belirtti.
Süt dişlerindeki çürüklerin, yeni çıkacak dişlere bulaşarak onların da erken çürümesine neden olduğuna dikkati çeken Çoban, "Nasıl olsa bunlar süt dişi, yenileri çıkacak düşüncesiyle çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmazsak, süt dişlerindeki çürükler kalıcı dişlere de bulaşacaktır. Anne babalar çocuklarına diş fırçalama alışkanlığını kazandırmalı ve yılda iki kez diş hekimi kontrolüne getirmelidir" dedi.
- GİRESUN
Son Dakika › Yerel › Yağlıdere'de Ana Sınıfı Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Taraması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.