Yağlıdere'de Çiftçilere Ekipman Desteği - Son Dakika
Yerel

Yağlıdere'de Çiftçilere Ekipman Desteği

Yağlıdere'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 126 çiftçiye yüzde 50 hibe ile makine ve ekipman desteği sağlandı.

24.09.2013 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağlıdere'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 126 çiftçiye yüzde 50 hibe ile makine ve ekipman desteği sağlandı.

Kaymakamı Osman Aydoğan, makine ve ekipmanların çiftçilere teslimatı için Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarım sektörünün ülke her ne kadar sanayileşme alanında büyük hamleler yapsa da vazgeçilmez alanlardan biri olduğunu vurguladı.

Aydoğan, tarımda 2006 yılından bu yana devam eden söz konusu desteklemenin 2013 yılında da devam ettiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Çiftçimiz şunu aklından çıkarmasın. Bu destekler herkes kahvede yesin içsin diye verilmiyor. Üretim desteği sağlanması için veriliyor. Makine ekipman desteğinin yüzde 50 olmasını ben destekliyorum. Bu destekleme yüzde 100 olsa böyle bir verim sağlanamayacaktır. Umarım bu uygulama seneye de devam eder. 130 olan başvuru seneye 230 olur diye düşünüyorum."

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yunus Emre Aydoğdu ise, 2012 yılı sonu itibarıyla ilçede 10 bin 294 çiftçiye 10 milyon 646 bin 236,76 lir a destekleme ödemesinin nakdi olarak doğrudan ödendiğini söyledi.

"Bu destekleme kalemlerinden sadece biri olan Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı kapsamında ise 2008 yılından 2012 yılı sonuna kadar ilçemizde 448 çiftçiye 448 adet makine ve ekipman alımı için 350 bin 927,00 lira hibe desteği sağlanmıştır" diyen Aydoğdu, şunları kaydetti:

"2013 yılında ise bu destekleme programına 132 çiftçimiz müracaat etmiş ancak şartları taşıyan 126 çiftçimiz desteklemelerden istifade etmiştir.126 çiftçinin 116'sı motorlu tırpan, 8'i el traktörü, 1'i fındık toplama makinesi 1'i bal süzme makinesi olmak üzere toplam 126 makineyi 97 bin 750 lira hibe desteği ile satın alarak tarımsal makine parkurunu modernize etmişlerdir. Bu makineler sayesinde çiftçilerimizin modern tarımsal üretimin gereklerini yerine getirecekleri ve böylece iş gücünü azaltarak üretim maliyetlerini düşürecekleri şüphe götürmez bir gerçektir. Bu sayede çiftçi ailelerin ekonomik açıdan kalkınmalarına ciddi bir katkı sağlanmış olacaktır."

Konuşmaların ardından hibe desteği hak kazanmış çiftçilere motorlu tırpan, fındık toplama makinesi, el traktörü ve bal süzme makinesi dağıtımı yapıldı.

Törene Garnizon Komutanı Mehmet Verim, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Suat Soylu, İlçe Müftsü Orhan Bal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Adnan Temur ve çiftçiler katıldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yağlıdere'de Çiftçilere Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement