Yalova'da İmam ve Müezzinlere Ezan Okuma Kursu - Son Dakika
Yerel

Yalova'da İmam ve Müezzinlere Ezan Okuma Kursu

Yalova\'da İmam ve Müezzinlere Ezan Okuma Kursu

Yalova'da düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Kursu'nu tamamlayan imam ve müezzinlere sertifika verildi.

10.04.2014 16:26

Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü, 'Ezanı Güzel Okuma Kursu'nu başarıyla tamamlayan imam ve müezzinlere sertifika verdi.

Toplam 5 hafta süren ve Ahmet Atbaşı eğitmenliğinde gerçekleşen Ezanı Güzel Okuma Kursu tamamlandı. Rüstempaşa Camisi'nde düzenlenen bir törenle kursu başarı ile tamamlayan imam ve müezzinlerden oluşan 20 kursiyere sertifikaları verildi.

Törende konuşan İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, ezanın önemine değinerek "Cemaatimiz aynı zamanda okuduğumuz ezandan haz duymalı ve mutlu olmalı. Ses, Rabbimizin bir ikramı. Herkes aynı ses ve ölçüye sahip olmayabilir. Ses ırsi bir olaydır. Ses kullanımı özellikle bizim alanımızda çok önemli. Bir de mikrofon kullanma tekniğini de iyi bilmemiz gerekiyor. Caminin büyüklük durumuna göre de bunu ayarlamamız lazım" dedi.

Üskülüplü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir anket düzenlendiğini ifade ederek, " Türkiye'de merkezi sistemden mi yoksa her camide görevlisi mi okusun diye bir anket yapıldı. Bu anketten yüzde 76,76 olarak merkezi sistemden okunması isteniyor. İnsanımız güzel sesten güzel ezan dinlemek istiyor. Biz buna rağmen görevlilerimizin kendileri tarafından ezanın okunmasını tavsiye ediyoruz. Eğer yetersizlik varsa merkezi sistemden faydalanabilir diyoruz. Başkanlığımız da bunu diyor. Kendinizi bırakmayın ve sürekli yenileyin. Emekli oluncaya kadar durmak yok, yola devam" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Üskülüplü, kursu tamamlayan imam ve müezzinlere belgelerini takdim etti. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da İmam ve Müezzinlere Ezan Okuma Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement