Yalovalı Engelliler Umreye Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Yalovalı Engelliler Umreye Gidiyor

Yalovalı Engelliler Umreye Gidiyor

Yalova'da, Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyeleri, mukaddes topraklara gitmeye hazırlanıyor.

02.05.2014 17:03

Yalova'da, Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyeleri, mukaddes topraklara gitmeye hazırlanıyor. Engelliler, tavafın nasıl yapılacağını öğrendi.

Kubbeli Cami'de, 16'sı engelli vatandaşlardan oluşan 35 kişilik gruba, Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü ve Hayriye Camii müezzini İhsan Ergül tarafından bilgi verildi. Müftü Üskülüplü, "Umre ibadetini yerine getirecek arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. O mukaddes topraklara gitmeyi nasip ettiği için Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Dolayısıyla şimdiden inanıyorum ki, bu heyecan ve hazzı hep birlikte yaşıyorsunuz. Hem Mekke-i Mükerreme'yi görmek, hem Beytullah'ı tavaf edebilmek ve orada Rabbimizin emirlerini yerine getirmek, hazların en lezzetlisi ve yücesidir. Biz defalarca o mübarek topraklara gittik. Sizlerinde gidip burada ibadetinizi eksiksiz bir şekilde yerine getirmenizi temenni ediyorum. Dernek Başkanı Murat Arslanhan'ı ve bu konuda gayret gösteren herkesi gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Müftü Üskülüplü, "İhsan hocamız size yolculuğa çıktığınız andan itibaren dönünceye kadar yapılacak hususları açıklayacak. Bize bir görev düşerse yine biz buradayız. Biz gereken yardımları yapmaya hazırız. Orada en büyük ibadet, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Efendimiz'in tavsiye ettiği istikamette tavaftır. Kabe'yi temaşa etmeniz, hatta seyretmeniz bile ibadettir. Cenab-ı Hak bu yolculuğu herkese ihsan etsin. Kainatın sevgilisi Peygamber Efendimizin kabr-i şerifini de ziyaret edeceksiniz. Hepinize iyi yolculuklar. Allah'a emanet olun" diye konuştu.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan ise, "Bu yola çıktığımız ilk günden veri müftümüz bize tam destek verdi. İnşallah gidip geldikten sonra bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. 11 Mayıs'ta Bahane Kafe'de umreye gidecek arkadaşlarımız yakınları ve komşuları ile helalleşacak. 14 Mayıs'ta da yolculuk başlayacak. 12 günlük bir yolculuk olacak. Kafile 35 kişiden oluşacak. 16'sı engelli arkadaşlarımız olacak. Bu engelli arkadaşlarımızın masraflarını hayırseverler karşılayacak, diğer refakatçiler ise kendi imkanları ile bu ibadetlerini ifa edecek" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalovalı Engelliler Umreye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement