Yaşlılar Haftası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yaşlılar Haftası

19.03.2012 17:02

"Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak, sosyal devletimizin öncelikli görevlileri arasındadır" dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin,

"Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak, sosyal devletimizin öncelikli görevlileri arasındadır" dedi.

Vali Şahin, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, yaşlıların, geçmişin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürü ve toplumsal değerleri yarınlara taşımayı sağlayan hayatın en kıymetli değerleri olduğunu belirtti.

Türk milletinin yüzyıllardır yaşlısına gereken değeri vererek onların yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini, sevdikleriyle hep bir arada sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağladığını vurgulayan Şahin, "İnanç sistemimiz ve kültürümüzün gereği olarak, yaşlılarımız her zaman evimizin baş köşesine oturtulmuş ve onlara üstün saygı gösterilerek fikirlerinden yararlanılmıştır. Onlara göstereceğimiz ilgi ve şefkat, hayata güvenle bakmamızı sağlayacak ve gelecek kaygılarımızı azaltacaktır" ifadesini kullandı.

Şahin, kişinin varlığı ve çocuklarının geleceği ne kadar önemliyse, yaşlıların da o kadar önemli olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Genç nesillere aile yapımızın korunması için, en değerli varlıklarımız olan baş tacımız yaşlılarımıza saygının ve onlara 'öf' bile denemeyeceğinin öğretilmesi en büyük görevlerimiz arasında. Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak, sosyal devletin öncelikli görevleri arasındadır. İlimizde, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz yaşlı ile ayrıca özürlü toplam 15 bin 823 vatandaşımız maaş almaktadır. Valilik olarak yediden yetmişe tüm insanlarımıza hizmet etmenin ve sosyal devlet ilkesini eksiksiz hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. İlimizde ihalesi yapılan 80 kişilik huzurevi de en kısa sürede bitirilecektir."

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşlılar Haftası - Son Dakika


Advertisement