Yazar Süleyman Bulut "Yazmak İçin Çok Okumak Gerekir" - Son Dakika
Yerel

Yazar Süleyman Bulut "Yazmak İçin Çok Okumak Gerekir"

Yazar Süleyman Bulut "Yazmak İçin Çok Okumak Gerekir"

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine gelerek Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerini ziyaret eden Yazar Süleyman Bulut, 40 adet kitap yazdığını belirterek, "İyi bir yazar olmanın yolu çok kitap okumaktan geçer" dedi.

15.03.2014 13:54

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine gelerek Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerini ziyaret eden Yazar Süleyman Bulut, 40 adet kitap yazdığını belirterek, "İyi bir yazar olmanın yolu çok kitap okumaktan geçer" dedi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Kent Konseyi'nin 'Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor' projesi kapsamında öğrencilere okutulan yazarlardan biri olan Süleyman Bulut, Fevzipaşa İlkokulu'nu ziyaret etti. Fevzipaşa İlkokulu'nda sınıf öğretmenliğini Tuğba Taşçı'nın yaptığı 3/ B sınıfında öğrencilerle bir araya gelen Yazar Süleyman Bulut, Çerkezköy'e gelişine sınıf öğrencilerinden Bartu Bektaş'ın vesile olduğunu ifade etti.

Kendisinin ilk kez bir yazar ile tanıştığında üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Süleyman Bulut, "Ders kitaplarının dışında ilk kitabımı ilkokuldan sonra okudum. Okumayı çok sevdim. Lisede kütüphaneden en fazla kitap alan öğrenci oldum" dedi.

"KİTAP OKUMAK HAYAL GÜCÜNÜ GELİŞTİRİR"

Yazarlığa radyo oyunları yazarak başladığını söyleyen Bulut, "Sonra kitap yazmaya başladım. Kar Tanesi adlı ilk kitabımı 27 yaşında yazdım. 40 tane eserim var. Zamanında çok kitap okumasaydım, bu kitapları yazamazdım" diyerek, iyi bir yazar olmanın yolunun çok kitap okumaktan geçtiğini ifade etti. Kitap okumanın insana önemli kazanımlar sağladığını söyleyen Süleyman Bulut, "Kitap okumak, insanın anlama-kavrama yeteneğini geliştirir. Hayal gücünü geliştirir. Sözcük hazinesini geliştirir" diye konuştu.

Öğrencilere kendisinden ve yazarlık mesleğinden bahseden Süleyman Bulut, daha sonra miniklerin sorularını yanıtladı. Süleymen Bulut, sonrasında ise öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Ziyaret sonunda Okul Müdürü Musa Dinç ve 3/ B Sınıf Öğretmeni Tuğba Taşçı, Süleyman Bulut'a Atatürk resmi işlemeli halı hediye etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Süleyman Bulut 'Yazmak İçin Çok Okumak Gerekir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement