Yazarlar 3. Datça Kitap Şenliğinde Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Yazarlar 3. Datça Kitap Şenliğinde Buluşuyor

Yazarlar 3. Datça Kitap Şenliğinde Buluşuyor

Geleneksel 3.Datça Kitap Şenliği, yazar Cezmi Ersöz'ün imza günü ve okurları ile gerçekleştirdiği söyleşisi ile başladı.25 Ağustos'a kadar devam edecek kitap şenliğinde okurlar; yazarlar ve yeni yayınlar ile Datça'nın Cumhuriyet Alanı'nda buluşuyor.

09.08.2013 15:35

Geleneksel 3. Datça Kitap Şenliği, yazar Cezmi Ersöz'ün imza günü ve okurları ile gerçekleştirdiği söyleşisi ile başladı. 25 Ağustos'a kadar devam edecek kitap şenliğinde okurlar; yazarlar ve yeni yayınlar ile Datça'nın Cumhuriyet Alanı'nda buluşuyor.

Datça Kitap Şenliğini düzenleme komitesi adına bilgi veren Kitapevi sahibi Hakan Mercan, Datça 'de kitapevinin bulunmadığını anımsattı ve kitap şenliğinin bu açığı gidermek amacıyla 3 yıldan bu yana gerçekleştirildiğini söyledi. Mercan açıklamasında "Bilindiği gibi Datça'da bir kitapevi yok. 3 yıldan bu yana bu kitap şenliğini sürdürüyoruz. Okurlarımızdan yoğun ilgi görüyoruz. Ancak ayni ilgiyi yerel yönetimden göremiyoruz. Bu nedenle ayakta durmaya ve dayanmaya çalışıyoruz" dedi.

Datça'nın kitap okuma potansiyelinin az olduğunu, ancak yazlıkçıların Datça'da bulunduğu yoğun sezonda kitap şenliğini gerçekleştirdiklerini anımsatan Mercan, okurlara300 dolayındaki yayınevinin en son yayımlanan kitaplarını sundukların söyledi.

Datça Kitap Şenliği'nde, kitaplar yüzde 50, yüzde 30 ve yüzde 20 indirimlerle okurlara satılıyor.

İMZA GÜNLERİ

3. Datça Kitap Şenliği'nde Cezmi Ersöz'den sonra, Soner Yalçın'ın 10 Ağustos'ta, Ahmet Şık için ise Ağustos ayının son günlerinde ilk kez imza günü düzenleneceği belirtildi.

CAN YÜCEL'İN VASİYETİ

İmza gününde okurları ile buluşan yazar Cezmi Ersöz, okuyucuların kitaplarına gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi. Ersöz, "Ben 3 yıldır imza gününe geliyorum, bu ilgi her zaman beni mutlu etmiştir" diye konuştu. Ersöz, Eylül ayı içinde Datça'da tamamen Can Yücel içerikli kitap ve yayınlardan oluşan bir "Can Yücel'i Anma Şenliği" düzenleyeceğini, yine Can Yücel'in vasiyeti üzerine, ünlü ozanın ismini taşıyan "Can Yücel Özgürlük Ormanı"nın 21 Ağustos'ta Seferihisar'da kurulacağını söyledi.

3. Datça Kitap Şenliği 25 ağustos tarihine kadar Datça Cumhuriyet Meydanında her akşam saat 21.00'de açılan stantlarda okurları ile buluşacak. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazarlar 3. Datça Kitap Şenliğinde Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement