Yenimahalle Belediyesi'nden Şentepe'ye Hem Pazar Hem Sosyal Tesis - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Belediyesi'nden Şentepe'ye Hem Pazar Hem Sosyal Tesis

Yenimahalle Belediyesi\'nden Şentepe\'ye Hem Pazar Hem Sosyal Tesis

Yenimahalle Belediyesi, haftanın bir günü kullanılan pazar yerlerini, bölgenin ihtiyacına göre dönüştürmeye devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka ve Yenimahalle kapalı pazar yeri ve sosyal tesislerinin ardından Şentepe bölgesinde hayata geçireceği kapalı pazar yeri ve sosyal tesisin inşaatına başladı.

15.12.2022 09:31  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, haftanın bir günü kullanılan pazar yerlerini, bölgenin ihtiyacına göre dönüştürmeye devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka ve Yenimahalle kapalı pazar yeri ve sosyal tesislerinin ardından Şentepe bölgesinde hayata geçireceği kapalı pazar yeri ve sosyal tesisin inşaatına başladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ile birlikte ağustos ayı sonunda hizmete açılması planlanan Şentepe Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. Tesisin, bölgede yaşayan vatandaşların eğitim, kültür ve sanat ihtiyaçlarına göre tasarlandığını söyleyen Yaşar, "Haftanın bir günü kullanılan Pazar yerleri vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim, kültür, sanat ve sosyalleşme alanları olarak kullanılacak. Hem Pazar yerinin üstü kapatıldığı için vatandaşlarımız ve esnafımız hava şartlarından etkilenmeyecek hem de bölgemiz sosyal bir tesis kazanmış olacak" dedi.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK TESİS

Pazar yerlerini yalnızca alışveriş yapılan merkezler yerine vatandaşın sosyal ve kültürel açıdan ihtiyaçlarını da karşılayan noktalar haline getirmeyi amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı projelerle kapalı pazar yerlerini vatandaşın buluşma noktası haline getiriyor.

Şentepe Bölgesi'nde toplam 3 katlı olacak şekilde yapımına başlanan kapalı pazar yeri ve sosyal tesisi, eğitim, kültür ve sanat gibi 7'den 70'e ilçe sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

İçerisinde çok amaçlı salon, YENİMEK kurs merkezi, etüd merkezi, kütüphane, semt birimi, zabıta noktası, pazar alanı, mescid ve kafeterya gibi bölümlerin yer aldığı kapalı pazar yeri ve sosyal tesisi, 8 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak.

YENİMAHALLE'DE PAZAR YERLERİNE YENİ BAKIŞ AÇISI

Yenimahalle'ye kazandırılan tüm projelerin temelinde vatandaş odaklı hizmetin olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şöylekonuştu:

"İlçenin dört bir yanına kazandırdığımız kapalı pazar yeri ve sosyal tesislerimiz vatandaşlarımız tarafından yoğun talep görüyor. Pazar yerleri konusunda ilçemize yeni bir bakış açısı kazandırdık. Şentepe'de yapımına başladığımız kapalı pazar yeri; vatandaşın hobi ve meslek edinmek amacıyla eğitim alacağı YENİMEK, gençlerimizin eğitim desteğini sağlamak amacıyla etüd merkezi ve kütüphane gibi birçok imkanı içerisinde barındıracak. Ayrıca sosyal tesisimizde kültürel faaliyetler ve konferansların geçekleştirilmesi amacıyla bir de çok amaçlı salon bulunacak. Yenimahalle'de vatandaşa doğru ve dürüst hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşın huzur ve mutluluğu için projelerimiz tüm hızıyla devam edecek."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Belediyesi'nden Şentepe'ye Hem Pazar Hem Sosyal Tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • HASAN KOŞANTÜRK: Şentepe nin Trafiğine ve yollarına da çözüm bulunsa çok güzel olur.. 0 0 Yanıtla

Advertisement