Yenimahalle'de 'Gönüllüler Günü' Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de 'Gönüllüler Günü' Kutlandı

Yenimahalle\'de \'Gönüllüler Günü\' Kutlandı

Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen '5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü', Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde kutlandı.

06.12.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen '5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü', Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde kutlandı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, 5 Aralık tarihini, "Uluslararası Gönüllüler Günü" ilan etmesinin ardından 27 yıldır aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 192 ülke tarafından kutlanan günde, demokrasiye katkılarından dolayı 110 sivil toplum kuruluşuna şükran belgesi verildi.

Etkinliğe, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TÜSİAD Başkanı Veli Sarıtoprak, eski Bakan ve Türkiye Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Başkanı Agah Oktay Güner, Eski Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu, sanatçı Metin Şentürk, Safiye Soyman ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı.

"ANKARA'DA 9 BİN STK VAR"

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel gecede yaptığı konuşmada, "Türkiye'de bugün itibariyle STK sayısı takriben 98 bin civarında ve bu derneklerde ortalama olarak görev alan insanlarımızın sayısı 9 milyon. Bu sayı çok önemli. Başkent Ankara'da da takriben 9 bin dernek var ve bu derneklere üye olan insan sayısı bir elin parmaklarını bile geçmiyor. Ankara'da 2 binin üzerinde dernek de hemşehri derneği düzeyinde. Avrupa'da bir kişi ortalama üç STK'da görev alıyor. Ancak bize döndüğümüz zaman, hemen hemen bin kişiden üç kişi sivil toplum hareketi içinde görev alıyor" diye konuştu.

YAŞAR'DAN STK'YA BÜYÜK ÖNEM

Yaşar konuşmasında göreve geldiği günden bu yana sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olduğunu belirterek, "5 yıl boyunca çok sayıda sivil toplum kuruluşuyla çalıştık. Bugün Yenimahalle Belediyesi'nin başarısının ardında da sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği diyaloglar, çalışmalar yatar. Sivil toplum kuruluşları, siyasi otoritenin baskısından uzak, kamusal alanda etkili kuruluşlardır. Gönüllülük temeline dayanan sivil toplum kuruluşları, çoğulcu demokrasinin katılımcı demokrasiye geçişini sağlar. STK'lar halkın gözü, sesi ve kulağıdır. Ülkemizde demokrasinin tam oturmasını istiyorsak, sivil toplum kuruluşlarına önem vermeliyiz" diye konuştu.

SARITOPRAK BAŞKANLIĞI AYDIN'A TESLİM ETTİ

Katılımın yoğun olduğu gecede açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Veli Sarıtoprak, 2000 yılından bu yana yürüttüğü Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platform'undaki başkanlık görevini TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın'a teslim etti. Sarıtoprak, "Yardıma eğilmedikçe, kimse dik duramaz. Bu devlete hizmet borcu hiç bitmez bunu unutmayalım. 13 yıldır yürüttüğüm bu görevi 40 yaşındaki genç işadamı Barış Aydın'a teslim ediyorum" dedi. Aydın ise Sarıtoprak'a teşekkür ederek, "Gönüllüler artık her yerde, hayatın içinde" dedi.

Başkent'in öğelerinin ön plana çıkarıldığı toplantının başında Ankara Seğmenleri sahne alarak mükemmel bir gösteri sahneledi.

"ANKARA'YA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKILMALI"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara'ya yeterli değerin gösterilmediğini vurgulayarak, "Bu yüzyıl sivil toplum dönemi. Günlük hayatımızda her geçen gün daha etkenler. Fakat hepimiz Ankara'da yaşıyoruz. Ama hiç birimiz Ankara'ya yeterli değeri göstermiyoruz. Sivil toplum örgütlerimizden Ankara'ya daha çok sahip çıkmalarını istiyorum. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Ülkemizin en güzel, en kaliteli üniversiteleri Ankara'da ve burada Türkiye'ye liderlik edecek bir sanayimiz var. En kıymetlisi burada yetişen gençlerimiz. Gençler, bu ülkenin refahı ve bu şehrin gelişmesi için çok şeyler yapabilecek kabiliyette" diye konuştu.

110 STK TAÇLANDIRILDI

Konuşmalarının ardından sivil toplum kuruluşlarına yaptıkları destekten dolayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'e, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a, Eski Bakan Agah Oktay Güner'e, Eski Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'e plaket takdim edilirken, 110 sivil toplum kuruluşuna da şükran belgesi verildi.

Programın sonunda Dünya Engelliler Vakfı Kurucusu ve sevilen sanatçı Metin Şentürk aldığı şükran belgesi için "Ben burada sanatçı kimliğimle değil Dünya Engelliler Vakfı Başkanı olarak bulunuyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Allah gönüllerimizi birbirinden ayırmasın. Bu ödül için teşekkür ediyorum" dedi. Tören sonrası sahne alan sanatçı Safiye Soyman ise şarkılarıyla geceye renk kattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de 'Gönüllüler Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement