Yenipazar'daki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Yerel

Yenipazar'daki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı

Yenipazar\'daki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bir mahallenin boşaltıldığı yangın kısmen kontrol altına alındı.

26.07.2013 15:56  Güncelleme: 20:27

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bir mahallenin boşaltıldığı yangın kısmen kontrol altına alındı. Yaklaşık 15 hektar ormanlık alan ve tarım arazisinin kontrol altına alındığı sırada Dalama beldesinde yeni bir yangın başladı.

Edinilen bilgiye göre; bugün saat 13.00 sıralarında Yenipazar'a bağlı Donduran köyünün üst kısmındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarında etkisiyle hızla ilerleyen alevler, Karaçakal köyüne kadar ulaştı. Havadan 4 adet helikopter ve 1 adet yangın söndürme uçağının katıldığı söndürme çalışmalarına, karadan da Aydın ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli çok sayıda arazöz ve yer söndürme ekipleriyle desek verildi. Aydın, Nazilli, Yenipazar ve çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda köylü vatandaşlarda seferber oldu.

Sarp arazide şiddetli rüzgarla birlikte yayılan tarım arazilerine de sıçrayan yangın, Donduran köyü Sarısu Mahallesini tehdit etmeye başladı. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı bölgedeki yayla evleri kontrollü bir şekilde tahliye edildi. Köylü vatandaşlar, hayvanları ve malzemelerini kurtarmak için büyük gayret gösterdi. Yaklaşık 2,5 saat süren yoğun çalışmaların ardından yangın kısmen kontrol altına alındı. Genç ağaçlandırma bölgesinde devam eden yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor.

Yenipazar İlçe Kaymakamı Hakan Özarslan, bizzat olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yerinden takip ediyor. Yangında şuana kadar yaklaşık 15 hektara yakın tarım arazisi ve ormanlık alanın zarar gördüğü ifade edildi.

DALAMA'DA YANGIN BAŞLADI

Yenipazar'a bağlı Donduran köyünde yerleşim alanlarını tehdit e den yangının kısmen kontrol altına alındığı sıralarda bölgeye yakın mesafede bulunan Aydın merkeze bağlı Dalama beldesinin üst kesimlerinde ormanlık alanlarda ikinci bir yangın başladı. İkinci yangın nedeniyle bölgedeki ekiplerin bir bölümü Dalama'ya sevk edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenipazar'daki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement