Yıldırım'da Madde Bağımlılıyla Mücadele Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yıldırım'da Madde Bağımlılıyla Mücadele Sürüyor

Yıldırım\'da Madde Bağımlılıyla Mücadele Sürüyor

Çağın en önemli sıkıntılarından biri olan madde bağımlılığının adına bile tahammülleri olmadığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Eğer biz hep birlikte çocuklarımızı bu sorundan uzak tutup sahip çıkamazsak bu sorun geleceğimizi köreltecektir” dedi.

28.03.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağın en önemli sıkıntılarından biri olan madde bağımlılığının adına bile tahammülleri olmadığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Eğer biz hep birlikte çocuklarımızı bu sorundan uzak tutup sahip çıkamazsak bu sorun geleceğimizi köreltecektir" dedi.

Yıldırım Belediyesi'nin desteği ile Yıldırım Kent Konseyi tarafından ortaokullarda düzenlenen seminerlerin 16'ncısı Vakıf Ortaokulu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Seminere Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak, Yıldırım Sanayici İşadamları Derneği (YILSİAD) Başkanı Feridun Özyüksel, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci ve çok sayıda veli katıldı. Seminerde bir konuşma yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Özellikle öğrenci velilerinin bilgilendirilmesi ve madde bağımlılığı sorununa karşı farkındalık oluşturulması açısından bu seminerler çok önemli. Geleceğimizi tehdit eden madde bağımlılığı sorununa hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"EN BÜYÜK SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ"

Aile kavramının dünyadaki diğer toplumlara göre en fazla Türkiye'de gelişmiş olan bir kavram olduğunu dile getiren Edebali, "Toplum olarak en büyük sermayemiz çocuklarımızdır. İç ve dış bazı mihraklar çocuklarımızı ve aile yapımızı çeşitli yollarla tehdit ediyor. Özellikle genç neslimizi hedef alan en önemli tehdit de madde bağımlılığıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda istikrarlı bir yapıya büründüğünü ve ekonomik olarak da güçlendiğini ifade eden Edebali, "Daha önce farklı yöntemlerle topluma nifak sokan güçler, şimdi ise madde bağımlılığını kullanıyor. Eğer biz hep birlikte çocuklarımızı bu sorundan uzak tutup sahip çıkamazsak bu sorun geleceğimizi köreltecektir" ifadelerini kullandı.

Aile bağlarının kuvvetli olması ve manevi olarak güçlü nesillerin yetiştirilmesi gerekliliğine vurgu yapan Edebali, "Çocuklarımızı manevi olarak güçlü yetiştirirsek, madde bağımlılığı tuzağına düşmezler" dedi.

"GENÇLİK MERKEZLERİ KURUYORUZ"

Rutin belediyecilik hizmetleri ile yetinmeyip, toplum yapısının güçlü olmasına katkı koyacak hizmetler ürettiklerini de dile getiren Başkan Edebali, "Yıldırım'da madde bağımlılığının adına bile tahammülümüz yok. Bu sebeple de çocuklarımızı spora ve sosyal aktivitelere yönlendirmek için 'Gençlik Merkezleri' kuruyoruz. Çağın sorununa karşı birçok projeyi hayata geçirdik. Yeni projeleri de hayata geçirmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci ise, "Yıldırımlı gençlerin sağlıklı olarak yetişmelerine katkı koymak için bu seminerleri düzenledik. Madde bağımlılığı konusunda ilk olarak ailelerin bilinçlenmesini ve bu önemli soruna karşı mücadele etmelerini sağlamak için önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım'da Madde Bağımlılıyla Mücadele Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement