Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezindeki Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezindeki Çalışmalar Sürüyor

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: "Mekanik tesisleri, Ağustos ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz" "Mevsim şartları el verdiği takdirde bu kış burada yoğun bir kayak mevsimi yaşayacağız, canlılık olacak"

18.06.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kayak pistleri konusunda uzman olan Ernesto Rigoni ile Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde incelemelerde bulundu.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalyan Rigoni ile Yıldız Dağı'nda yürütülen çalışmaları inceleyen Ayhan, Rigoni'nin eğimler, güvenlik bantları, pistlerin genişliği ve uzunluğuyla ilgili öneriler sunduğunu belirtti.

Yıldız Dağı'nda geçen yıldan bugüne kadar çok büyük bir değişim olduğunu, çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Ayhan, "Arazilerin düzeltilmesi, inşaatın başlaması, mekanik tesislerin son işlemlerinin yapılması ve diğer altyapı hizmetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki süreçte 4,5 aylık inşaat mevsimi var. Bu inşaat mevsiminde günübirlik tesisleri, güvenlik, sağlık ve yönetim binasını bitirmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Ayhan, Yıldız Dağı'ndaki mekanik tesisleri Ağustos ayına kadar tamamlamayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Pistlerin de teknik olarak tespitini yaptıktan sonra bir ay içerisinde temizliğine başlayacağız. İş planımız, istediğimiz akışta gitmektedir. Mevsim şartları el verdiği takdirde bu kış burada yoğun bir kayak mevsimi yaşayacağız, canlılık olacak. Yol çalışmamız da devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, bölgeye gelerek Yıldız Dağı-Sıcak Çermik ve Yıldız Dağı- Kurtlapa arasındaki yaklaşık 80 kilometrelik yolun turizm yol ağına alınması için çalışmalara başladı. İlerleyen günlerde Sivas'ın gerek kaplıca turizmi ve gerekse kayak turizmi inşallah ivme kazanacak. Bütün gayretli çalışmalarımız bu yöndedir."

Tesisi kısa sürede tamamlayarak, Sivas'ı kış turizminde söz sahibi bir il haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki çalışmalara katkılarından dolayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, Sivas Valisi Alim Barut'a, Sivas milletvekillerine ve diğer yetkililere teşekkür etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezindeki Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement