Yol Kapandı, Öğrencileri Köylüler Misafir Etti - Son Dakika
Yerel

Yol Kapandı, Öğrencileri Köylüler Misafir Etti

Başkale ilçesi Özpınar Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ve okula başka köylerden gelen 45 öğrenci, kar yağışı ve tipi nedeniyle evlerine dönemeyince geceyi köydeki vatandaşların evlerinde geçirdi.

10.03.2012 12:00

Başkale ilçesi Özpınar Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ve okula başka köylerden gelen 45 öğrenci, kar yağışı ve tipi nedeniyle evlerine dönemeyince geceyi köydeki vatandaşların evlerinde geçirdi.

İlçeye bağlı Özpınar Köyü İlköğretim Okulu'na Kaşkol ve Böğrüpek köylerinden taşımalı sistemle gelen 45 öğrenci, kar yağışı ve tipi nedeniyle yolların kapanması sonucu okulda mahsur kaldı.

Öğrencileri almaya giden 4 öğrenci servisi ile ilçeden çevre köylere giden 7 araç da kapanan köy yolunda kaldı. Okul yönetimi ve yolda kalan vatandaşlar, Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinden yardım istedi. Karla mücadele ekipleri 6 saatlik çalışmanın ardından köye ulaştı. Okulda öğretmenlerinin gözetiminde vakit geçiren öğrenciler, kurtarılan servis araçlarıyla yola çıkarıldı.

Açılan yolun tipi nedeniyle tekrar kapanması üzerine servisler ancak 1 kilometre ilerleyebildi. Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar'ın talimatıyla öğrenciler, Özpınar köyüne geri getirilerek köylülerce misafir edildi. Öğrencilerin köydeki ailelere dağıtılmasından sonra karla mücadele ekipleri yolda kalan diğer araçları kurtararak köylerine bıraktı.

Geceyi köydeki vatandaşlarda geçiren öğrenciler, deprem nedeniyle cumartesi günleri yapılan telafi eğitimi için sabah okullarına gitti.

Köy yolunu açma çalışmasının devam ettiği ve öğrencilerin ders bitiminde servislerle köylerine bırakılacağı belirtildi.

-Hamile kadın 5 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırıldı-

Öte yandan ilçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Böğrüpek Köyü'nde oturan hamile Melekşah Yalvaç'ın dün akşam saatlerinde sancıları başladı. Yalvaç'ın yakınları Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

Özpınar Köyü'nde mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için köy yolunda bulunan karla mücadele ekipleri, 5 saatlik bir çalışmanın ardından yolu açtı. 112 Acil Servis ekiplerince ambulansla Başkale Devlet Hastanesi'ne ulaştırılan Yalvaç, burada doğum yaptı.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yol Kapandı, Öğrencileri Köylüler Misafir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement