Yörük Kültürü Kepez'de Yaşatılıyor - Son Dakika
Yerel

Yörük Kültürü Kepez'de Yaşatılıyor

Yörük Kültürü Kepez\'de Yaşatılıyor

Antalya Yörük Türkmen Derneği, kardeşlik ortamını pekiştirmek ve Yörük kültürünü yaşatmak amacıyla Kepez'in değişik bölgelerinde organize ettiği eğlence programını, Varsak Zeytinlik Mahallesi'nde de gerçekleştirdi.

12.09.2013 11:45

Antalya Yörük Türkmen Derneği, kardeşlik ortamını pekiştirmek ve Yörük kültürünü yaşatmak amacıyla Kepez'in değişik bölgelerinde organize ettiği eğlence programını, Varsak Zeytinlik Mahallesi'nde de gerçekleştirdi.

Ahmet- Leman Baydar İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yapılan Yörük Şenliği'ne, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün yanı sıra dernek yönetimi, bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Bugüne kadar Yörük kültürünün yaşatılmasına yönelik birçok çalışmayı gerçekleştiren Başkan Tütüncü, şenlik alanına vatandaşların sevgi gösterisi eşliğinde geldi. Dernek Başkanı Kemal Tunç, dernek İl Beyi Ekrem Ateş, dernek yöneticileri ve Muhtar Mehmet Ali Küçük tarafından karşılanan Tütüncü, Yeni Mahalle Semt Evi Folklor Ekibi'nin, Zeybek ve Antalya yöresi halk oyunları gösterisini ilgiyle izledi.

Daha sonra Zeytinlik Mahallesi sakinlerine seslenen Başkan Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Derneği'nin, düzenlediği eğlence programları ile Yörük-Türkmen kültürünü ilçe halkıyla buluşturduğunu belirtti. Başkan Hakan Tütüncü, şenliğin Yörük-Türkmen kültürünün çocuklara tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, milli kültürün devamlılığı ve nereden gelindiğinin unutulmaması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Antalya Yörük Türkmen Derneği'ne, Yörük kültürünü yaşattıkları için teşekkür eden Başkan Tütüncü, "Vatandaşlarımızın, Yörük şenliğini sahiplendiğini, büyük bir katımla, heyecanla, coşkuyla programa koştuklarını görmek beni mutlu ediyor. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun." diye konuştu.

Antalya Yörük Türkmen Derneği İl Beyi Ekrem Ateş de derneğin çalışmalarına ve Yörük kültürünün yaşatılmasına verdiği desteklerden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür plaketi verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörük Kültürü Kepez'de Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement