Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu'nun Ocak ayı toplantısı Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun başkanlığında yapıldı.
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan toplantıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Koruma Kurulu çalışmalarına devam ettiği belirtilerek, 2011 yılı içerisinde 11 eski hükümlü ve 8 suçtan zarar gören mağdur olmak üzere toplam 19 kişinin 31 farklı yardım talebi ile başvurduğu ifade edildi.
Koruma Kurulunda alınan kararlar çerçevesinde 4 kişinin işe yerleştirildiği, 8 kişiye ayni ve nakdi yardım yapıldığı bildirilen açıklamada, 2 kişiye eğitim yardımı, 2 kişiye psiko-sosyal yardım, 1 kişiye proje yardımı ve 1 kişiye de hukuki yardım olmak üzere toplamda 18 kişiye yardım yapıldığı ifade edildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Toplantıda, halen hazırlık aşamasında olan ve aile içi şiddet mağdurlarının bir meslek sahibi yapılmasını hedefleyen proje üzerinde çalışan ve önceki ay kurum temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan alt komisyonun faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Mağdurların proje kapsamına alınması kararlaştırıldı. Ayrıca mağdurlara mesleki eğitimin yanında psiko-sosyal destek de sağlanması gerektiği ve bu nedenle konuyla ilgili kurumlar arası işbirliğinin artırılarak mağdurların bu kurumların çalışmalarına da yönlendirilmesi yönünde karar alındı."
- YOZGAT
Son Dakika › Yerel › Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.