Yozgat Pmyo'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Pmyo'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı

Yozgat Pmyo\'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) 2013-2014 eğitim öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı.

25.09.2013 18:03

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) 2013-2014 eğitim öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Yozgat PMYO Konferans Salonunda düzenlenen törene Törene, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat PMYO Müdürü Fazlı Öcal, 1997 yılında açılan Yozgat PMYO'nun 17 yılda 4 bin 500 öğrenci mezun ettiğini belirterek, "İnşaatına başlanan ek tesislerle 2 yıl içerisinde okulumuzun kapasitesinin 500'den bin öğrenciye çıkarılması planlanmaktadır. 500 öğrenciye başladığımız bu yeni eğitim öğretim faaliyetimiz, kurum içi ve kurum dışı toplam 34 deneyimli öğretim görevlisi tarafından yürütülecektir. Eğitimdeki hedefimiz iyi insan, eğitimli polis yetiştirmektir" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, polis adaylarının okulu bitirdikten sonra toplumla, tam zamanlı olarak yüz yüze ve iç içe olacaklarını söyledi.

Polis okulu öğrencilerinin okulda alacağı disiplin ve eğitimle hayata atılacaklarını belirten Vali Yazıcı,

"Öncelikle kendi vicdanınız, ahlakınız ve kendi yorumunuz sizin harekat tarzınızı belirleyecek. Bunu kanunlar çerçeveleyecek. İnsana ve hukuka karşı saygı, millete ve devlete karşı sevgiyle de sizler hayatınızı idame ettireceksiniz. Toplumun kanayan yaralarının yanında, problemli kişileriyle de ilgilenmeniz gerekliliği itibariyle sizleri çok huzurlu, neşeli bir meslek beklememektedir. Bu milletin dirlik ve düzeni için en lazım olan birimin başında sizler göreve atanacaksınız. O eğitimi de buradan alacaksınız. Gece gündüz zinde, ayakta, uyanık duracak bir mesleğin içine giriyorsunuz. Bu açıdan işinizi önemsemenizi istirham ediyorum" dedi.

Polis memurlarının görev hayatında yaptığı hal ve davranışlara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Bir arkadaşınız bir ülkenin kaderini, kamuoyunu değiştirir. Bir arkadaşınız bu ülkenin yüzünü ak eder. Emniyet teşkilatı son yıllarda geldiği nokta itibariyle bu ülkenin kaderini temsil eden bir pozisyona geldi. O yüzden sizler örf ve adetlere, milli ve manevi değerlere bağlı hareket etmelisiniz" diye konuştu.

"Bu memleketin suyundan içen vatana kastetmez"

Eğitim süresince öğrencilerin Yozgat'ın havasını teneffüs edeceğini kaydeden Yazıcı, "Bozok Yaylası memleketimizin en nadide yerlerinden. Bugüne kadar suyundan içen, toprağında yaşayan insanlardan yüzde 100'e yakının vatanperver olduğu, ülkesine ve milletine hiç kastetmediği, bayrağı, birliği ve dirliği her zaman başının üstünde tuttuğu bir vatan parçasında, sizler de bir kaç yılınızı geçireceksiniz. Türkiye'nin sayılı polis okullarından birinde eğitim göreceksiniz. Başta okul müdürümüz olmak üzere eğitmenleriniz sayesinde burada hayatınızı şekillendirecek ve meslek adabı ve ahlakını, topluma karşı davranışınızı, tarzınızı nasıl belirleyeceğinizin temelini burada atacaksınız" dedi.

Konuşmalarından sonunda Prof. Dr Turgut Göksu tarafından verilen "Panik Davranışı" konulu ilk dersin ardından yeni eğitim öğretim yılı kesilen kurban ve yapılan duanın ardından başladı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Pmyo'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement