AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı Hülya Sarıaslan ve kadın kolları üyeleri, cadde ve sokaklarda kadınlara karanfil dağıtarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.
AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı Hülya Sarıaslan ve AK Partili kadınlar Cumhuriyet Meydanı ve Lise Caddesinde gördükleri kadınlara karanfil verip 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. İslamiyet'e göre de erkekle kadının bir bütünün parçaları olduğunu belirten Sarıaslan, " Biri diğeri için vazgeçilmez hayat arkadaşıdır. İbadet ve muamelelerde cinsiyet ayrılığından doğan önemsiz bazı farklar dışında, dini görev ve sorumluluklarda kadın-erkek eşitliği esastır. İslam'ın gelişinden önce toplumda hak ettiği yeri alamayan kadın, İslamiyet'le insana yakışır haklara sahip olmuştur." dedi.
Kadın haklarını insan hakları kavramından ayrı tutmanın mümkün olmadığını, kadın hakları ile savunulan kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değil, sırf insan oldukları için her yerde ve herkes için geçerli olan haklara sahip olmaları olduğunu ifade den Sarıaslan, "Birçok gelişmiş ülkede kadın hakları çok ilerlemeler göstermiş olsa da, ülkemizde ve gelişmekte olan ülkelerde Avrupa Birliğine üyelik sürecini yaşayan Türkiye, kadın erkek eşitliği ve kadının insan hakları konularında önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda son yıllarda gösterdiği duyarlılık artmış ve bu çerçevede de çok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyor,
fedakar Türk kadınına saygılarımızı sunuyoruz." diye konuştu. - YOZGAT
Son Dakika › Yerel › Yozgat'ta Ak Partili Kadınlardan Karanfilli Kutlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.