Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Açıklaması

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Açıklaması

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat'ta eğitim kalitesinin artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözetmeksizin çalışması gerektiğini söyledi.

04.04.2013 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat'ta eğitim kalitesinin artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözetmeksizin çalışması gerektiğini söyledi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği değerlendirme toplantısı Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında yapıldı. Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki toplantıda

konuşan Yazıcı, eğitimin en öncelikleri sorun olduğunu belirterek, "Yozgat'ta eğitimin kalitesinin artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözetmeksizin çalışması gerekiyor. Yozgat'ta bu yıl eğitime yaklaşık 65 milyon lira ödenek ayrıldı. Öğretmen sayımıza bakıyoruz, fazla açığımız yok. Okul binalarımıza bakıyoruz onda da bir sıkıntımız yok. Devletimizin bize verdiği imkanlara baktığımızda, başarılı bir yerde olmadığımız görüyoruz" dedi.

Yazıcı, Yozgat'ın YGS'de 62. sırada yer aldığını, bunun başarı olarak kabul edilemeyeceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu işin başında ben varım sonra da milli eğitim müdürümüz var. Eğitim-öğretimde hiçbir kusurun ve eksiğin ertelenmemesi gerekir. Eğitim noktasında azami başarıyı hep birlikte sağlamamız gerekiyor. Ben bir yerde 25 sene otursam ve başarı adına bir şey yoksa, orada olmaktan utanırım. Aynı yerdeysem ar ederim. Çeker giderim. 25 senedir aynı yerdeysem, hala başarısızlık oranımız aynıysa, 2013 yılında biz hala 62. sırada kalıyorsak, bu bizler için hiçte gururlu bir madalya değil."

Yozgatlı öğrencilerin de başarıyı hak ettiğini anlatan Yazıcı "Bu çocukların

hepsi bizim evlatlarımız. Hepsi devletine, milletine faydalı olacak çocuklar. Biz bu çocukların geleceğe sağlam bakmasını sağlamalıyız. Onları başarıya götüren adımları hep birlikte atmalıyız" şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da, il genelindeki eğitimin genel durumu hakkında bilgi vererek, öğrencilere hak ettikleri eğitim ve öğretimi vermek için gayret gösterdiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından işadamı Hüseyin Demir tarafından Sarıkaya ilçesine bağlı Hisarbey köyüne yaptırılacak 5 derslikli ilkokulun protokolü imzalandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement