Yozgat Valisi Yazıcı, "Kimsesiz Çocukları Hiçbir Zaman Başkalarından Ayırt Etmiyoruz" - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Yazıcı, "Kimsesiz Çocukları Hiçbir Zaman Başkalarından Ayırt Etmiyoruz"

Yozgat Valisi Yazıcı, "Kimsesiz Çocukları Hiçbir Zaman Başkalarından Ayırt Etmiyoruz"

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Sevgi Evleri tarafından hazırlanan "Sevgi Gençliğinden Bir Demet Tebessüm" isimli programa katıldı.

28.02.2013 17:09

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Sevgi Evleri tarafından hazırlanan "Sevgi Gençliğinden Bir Demet Tebessüm" isimli programa katıldı.

Sevgi Evlerinde düzenlenen programa Vali Abdulkadir Yazıcı'nın yanı sıra

Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, daire müdürleri, Sevgi Evleri ile Çocuk Evleri ve Çocuk Yuvasında kalan çocuklar katıldı.

Program öncesi bir konuşma yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, çocuk yuvası, çocuk evleri ve sevgi evlerinde kalan çocukları başka çocuklardan ayırt etmiyor ve hepsini çok sevdiklerini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda hepiniz, kendisi, ailesi, vatanı ve milletine faydalı kişiler olarak yetişeceksiniz. Sizler kendi yetenek ve kabiliyetlerinizle birlikte devletimizin sizlere sunduğu imkanlarla örnek birer insan olarak yetişeceksiniz. Bizlerin şu an işgal ettiği koltukları günü geldiğinde sizler dolduracaksınız. Ben inanıyorum ki sizlerin arasından valiler, kaymakamlar, müdürler, polisler, öğretmenler, doktorlar çıkacak. Önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde sizler bu yola girmiş olacak, 8-10 yıl içerisinde de bu yerleri doldurmuş olacaksınız" dedi.

Devletimiz ve hükümetin kimsesiz çocuklara hakikaten çok büyük bir sevgi ve şefkat beslediğini dile getiren Vali Yazıcı, "Bunu da özellikle son 10 yıl içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde yaptığı çok ciddi yatırımlarla göstermektedir. Tabii bütün bu güzellikler insanımız için, sizler için. Sizlerden tek istediğimiz çok çalışmanız ve toplumun örnek birer ferdi olarak kendinizi hayata hazırlamanız" diye konuştu.

Önümüzdeki 5 ay içerisinde ilimizde mevcut bulunan çocuk evlerine 4-5 tane daha yenilerinin ekleneceği müjdesini de veren Vali Yazıcı, "İsteğimiz çocuklarımızın aile ortamı içerisinde bir arada olmaları ve yetişmeleridir. Ayrıca ev ortamında derslerine daha iyi çalışabilme olanağı bulurken hayata kendilerini daha iyi hazırlayabilmeleri için imkan sağlanmaktadır. Böylelikle çocuklarımız ilerideki daha güçlü ve müreffeh Türkiye'deki görevlerini rahatlıkla yerine getireceklerdir. Çünkü çocuklarımız bilgili ve becerikli olduğu sürece, devletimizde gelecekte o derece güçlü olacak" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Yozgat İl Müdürü Şerafettin Akyüz'te 2010 yılında kurulan Yozgat Sevgi Evlerinde 53 çocuğa hizmet verildiğini belirterek, burada kalan çocuklara devletin her türlü imkanı sağladığını kendilerinin çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından sevgi evlerinde kalan çocuklar tarafından hazırlanan "Sevgi Gençliğinden Bir Demet Tebessüm" isimli gösteri sunuldu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Yazıcı, 'Kimsesiz Çocukları Hiçbir Zaman Başkalarından Ayırt Etmiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement