Yozgat Valisi Yazıcı'yı Duygulandıran Buluşma - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Yazıcı'yı Duygulandıran Buluşma

Yozgat Valisi Yazıcı\'yı Duygulandıran Buluşma

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 1991-1993 yıllarında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemde, Beytüşşebap Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi ve şu an Çorum Ortaköy Kaymakam’ı Kamil Güzel ile 21 yıl sonra bir araya geldi.

07.01.2014 14:40

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 1991-1993 yıllarında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemde, Beytüşşebap Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi ve şu an Çorum Ortaköy Kaymakam'ı Kamil Güzel ile 21 yıl sonra bir araya geldi.

Çorum Ortaköy Kaymakam'ı Kamil Güzel, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı, kaymakamlık döneminde 1993 yılı Şubat ayında ağır kış şartları nedeniyle suları donan Beytüşşebap YİBO'yu ziyaret ettiğini belirterek burada öğrencilerle sohbet etme imkanı bulduğunu anlattı. O yıllarda yokluğun ve yoksulluğun en güçlü şekilde yaşandığını anımsatan Yazıcı, öğrencilerin, 2,5 metreyi bulan kar nedeniyle dışarı çıkamadığını, YİBO'da tahta raket ve farklı malzemelerden yaptıkları toplarla oynayarak vakit geçirdiğini söyledi.

Beytüşşebap kaymakamlığı süresince ilçede eğitime büyük önem verdiklerini belirten Yazıcı, özellikle YİBO'da kalan öğrencilerle özel olarak ilgilendiğini kaydetti. Yazıcı, "Köyünü, anne ve babasını bırakarak eğitim için ilçeye gelen bu çocukların başarılı olmasını çok istiyordum. Öğrencilerin aldığı eğitimle vatanımıza ve milletimize hizmet etmesi en büyük idealimizdi. O dönemde tanıştığımız öğrencilerimizden Kamil Güzel'i kaymakam olarak görmek bizi çok mutlu etmiştir" dedi.

Çorum Ortaköy Kaymakamı Kamil Güzel'in de o dönem, başarılı, idealist bir öğrenci olduğunu vurgulayan Yazıcı, "YİBO'nun başarılı öğrencileri arasındaydı. Kaymakam olarak, 'ne olacaksın' soruma, 'sizin gibi kaymakam olacağım' cevabı vermişti. Yıllar sonra verdiği sözü tutarak istediği ve sevdiği mesleğe başlayan Kamil Güzel'i kutluyorum" diye konuştu.

Ortaköy Kaymakamı Kamil Güzel ise Beytüşşebap ilçesine bağlı Güneyyaka Köyünde doğduğunu ilköğrenimi Beytüşşebap SYA YİBO'da tamamladığını söyledi. Vali Abdulkadir Yazıcı ile 1993 yılında YİBO'ya ziyaretleri sırasında tanıştığını vurgulayan Güzel, Yazıcı'nın desteğini her zaman hissettiklerini, Yazıcı'nın ilçedeki öğrencilerle yakından ilgilendiğini kaymakamlık yaptığı dönemde de öğrencilerin sevgisini ve muhabbetini kazandığını vurguladı.

Vali Yazıcı, ziyaret anısına Kaymakam Güzel'e gümüş işlemeli Türk Bayrağı hediye etti. Daha sonra Vali Yazıcı ve Kaymakam Güzel, Hamiyet bürosunu ziyaret etti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Yazıcı'yı Duygulandıran Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement