Yunus Emre Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Yerel

Yunus Emre Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor

Yunus Emre Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor

Yıpranmışlıktan dolayı hizmet veremeyecek hale gelen Yunus Emre Kültür Merkezi yakında kapılarını yenilenmiş olarak açacak.

03.01.2012 11:20

Yıpranmışlıktan dolayı hizmet veremeyecek hale gelen Yunus Emre Kültür Merkezi yakında kapılarını yenilenmiş olarak açacak.

Son yıllarda taşıdığı yükü kaldıramayacak duruma gelen Keçiören'in tek kültür merkezi "Yunus Emre", Ankara'nın en modern kültür merkezlerinden biri haline geliyor. Yenilenen Yunus Emre Kültür Merkezi'nin içindeki gösteri salonları modern bir görünüme kavuşturulmakla birlikte alan aynı şekilde muhafaza ediliyor. Düğün salonunun yeri değiştiriliyor ve kültür merkezinden bağımsız hale getiriliyor. Bunların yanında Keçiören Belediyesi'nin başarıyla yürüttüğü Meslek Edindirme Kursları, Yunus Emre KültürMerkezi'nin bünyesindeki faaliyetlerine devam edecek. Ek olarak KEDEM "Eğitime Destek Merkezi" açılacak. Bölgenin kitap ve araştırma ihtiyacını karşılamak amacıyla geniş bir kütüphanenin kurulacağı ve bir gençlik merkezinin oluşturulacağı yeni Yunus Emre Kültür Merkezi'nin en önemli hizmetlerinden biri olan konservatuar da genişletilerek sürdürülecek. Bunun yanında bayanlar için özel bir bölüm açılacak.

Dış cephesi tamamen değiştirilen ve daha nezih bir hale getirilen kültür merkezi, 7 gün 24 saat hizmet verebilecek tam bir kültür merkezi olacak. Tadilatının sonuna gelinen Yunus Emre Kültür Merkezi, Şubat ayında Keçiörenlilere kapılarını açacak.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nin 850 bin nüfuslu Keçiören'in tek kültür merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Ak, "Uzun zamandır Keçiören'e hizmet eden Yunus Emre Kültür Merkezi, hem yıpranmışlığından hem de fonksiyonları itibarı ile kültür merkezi olma hususiyetlerini kaybetmiş olmasından dolayı ihtiyaca cevap veremez olmuştu. Fakat oradan vazgeçemezdik. Yer sıkıntısı yaşanan Keçiören'de böylesine bir yerden vazgeçmemiz mümkün değildi. O nedenle bu kültür merkezini gerçek fonksiyonlarına döndürerek, hemeğitime hem de kültüre hizmet eder hale getirmek istedik" dedi.

2011 yılında temeli atılan Mevlana Kültür Merkezi ve bu yıl yapımına başlanacak Damla Kültür Merkezi ile birlikte yenilenen, Yunus Emre Kültür Merkezi Keçiören'in ihtiyaçlarına cevap verebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunus Emre Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement