Yüzlerce Kişiye Sigarayı Bıraktırdı Ama Destek Alamadı - Son Dakika
Yerel

Yüzlerce Kişiye Sigarayı Bıraktırdı Ama Destek Alamadı

Yüzlerce Kişiye Sigarayı Bıraktırdı Ama Destek Alamadı

Antalya'da yaşayan ilköğretim öğrencisi Doğa Eker, 3 yıl önce başlattığı "Sigarasız Ailem" projesini maddi destek alamadığı gerekçesiyle sonladırma kararı aldı.

30.08.2012 13:00  Güncelleme: 13:07

Murat Yolcu - Antalya'da yaşayan 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Doğa Eker, 3 yıl önce başlattığı ve yüzlerce kişiye sigarayı bıraktırtığı "Sigarasız Ailem" projesini maddi destek alamadığı gerekçesiyle sonladırma kararı aldı.

Antalya'da ailesinin tek çocuğu olan 11 yaşındaki Doğa Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce babasının sigarayı bırakması için bir sosyal sorumluluk projesi geliştirmeye karar verdiğini söyledi.

Bu amaçla "Sigarasız Ailem" adını verdiği projeyi başlattığı kaydeden Eker, evlerindeki kamera ile kayıtlar yapmaya başladığını, bu yolla sigaranın zararlarını anlattığını ve babasına sigarayı bırakma çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'a koyduğu videoların çok ilgi gördüğünü ve pek çok kişi tarafından paylaşıldığını anlatan Doğa Eker, zamanla internet üzerinden kendisine ulaşan kişi sayısının arttığını vurguladı.

Facebook üzerinden kendisini arkadaş olarak ekleyenlerin sayısının 3 yılda 7 bini aştığına işaret eden Eker, yoğun arkadaş istekleri üzerine belli aralıklarla yeni arkadaşlar edinmek için eskilerini sildiğini dile getirdi.

İnternet sitesinde yayınlamak üzere bugüne kadar milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu pek çok kişiyle babasından yardım alarak bine yakın röportaj yaptığını belirten Eker, içinde sert uyarıların bulunduğu videoların büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Eker, yaptığı çalışmalar sayesinde Facebook üzerinden yüzlerce kişiye sigarayı bıraktırdığını bildirdi.

-İlgi gördü ama destek alamadı-

Bugüne kadar çeşitli illerdeki programlara gittiğini ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı, üzerinde "Sigarasız Ailem Projesi" yazılı tişörtleri isteyenlere gönderdiğini anlatan Eker, "Bu çok güzel bir duygu, beni çağırıyorlar, gidiyorum. Ancak giderken bindiğim uçağın, otobüsün biletlerini, yakıt ücretlerini kendi bütçemden karşılıyorum. Ben de destek istiyorum. Sadece Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tişört desteği aldım, onu da sigara içenlere dağıttım. Onun dışında da bir destek alamadım" dedi.

Projeyi bitirme kararını Facebook üzerinden takipçilerine duyurduğunu dile getiren Eker, şöyle konuştu:

"Ben insanlara sigarayı bıraktırmaya çalışıyorum. Bunun için elinden geleni yapıyorum. Proje için İstanbul'a, Ankara'ya, Kırşehir'e gittim. Bunun için ailemin bütçesini kullandım. Bu noktadan sonra bu projeyi kendi imkanlarımla yürütemeyeceğim için projeyi sonladırma kararı aldım. Facebook üzerinden 'Sana hep destek olacağız', 'Arkandayız' diyenler bana hiç destek olmadılar, sadece yorumlarıma cevap verdiler."

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüzlerce Kişiye Sigarayı Bıraktırdı Ama Destek Alamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement