Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri, kültür gezileri kapsamında Dolmabahçe Sarayı'nı gezdi. 1856 yılında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan sarayı gezen üyeler, Fransız Barok, Alman Rokoko, İngiliz Neo Klasizm ve İtalyan Rönesans mimarisinin iç içe geçtiği sarayı hayranlıkla inceledi.
Kültür gezileri kapsamında 1856 yılında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı'nı gezen Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi üyeleri, Batı mimarisinin izlerini yansıtan sarayı hayranlıkla inceledi. Saray hakkında rehberlerden bilgi alan öğrenciler, merak ettiği soruları sorma fırsatını yakaladı. Haremlik ve selamlık bölümlerinde yer alan odaları tek tek gezen öğrenciler, sarayın içerisinde yer alan eserler hakkında da bilgi sahibi oldu.
KÜLTÜR GEZİLERİ HARBİYE ASKERİ MÜZESİ İLE DEVAM ETTİ
Bir sonraki durağı Harbiye Askeri Müzesi olan öğrenciler, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne değin Türk denizcilik tarihinin geçmişini barındıran müzeyi gezdi. Koleksiyon zenginliği ve çeşitliliği açısından dünyanın önde gelen müzelerinden biri olma özelliğini taşıyan Harbiye Askeri Müzesi'ndeki eserleri dikkatle inceleyen bilgi evi üyeleri, kendilerine eşlik eden rehberden eserler hakkında bilgi aldı. Bilgi evi üyeleri 5 bin eserin sergilendiği askeri müzede ahşap ve maden süsleme sanatının güzel örneklerini oluşturan tüfek, tabanca, top, kılıç, zırh, kalkan ve miğferleri görme fırsatını da yakaladı. Üstlerindeki el işçiliğiyle yapılmış süslemelerin anlamları hakkında bilgi alan öğrenciler eserleri tek tek inceledi. Öğrenciler ayrıca, Osmanlı ordusunun görkemini vurgulayacak nitelikteki altın görünümünde tombaklar ve Osmanlı saray çadırlarının en nadide örneklerini görerek tarihe şahitlik etme fırsatını yakaladı.
Eğlenceli ve yeni bilgilerle dolu bir gün geçirmenin keyfini yaşayan üyeler, günü hatıra fotoğraflarıyla tamamladı. - İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › Zeytinburnu Bilgi Evi Üyeleri Dolmabahçe Sarayı'nda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?