Zile Güreşlerinin Başpehlivanı Onur Balcı - Son Dakika
Yerel

Zile Güreşlerinin Başpehlivanı Onur Balcı

Zile Güreşlerinin Başpehlivanı Onur Balcı

Tokat’ın Zile ilçesinde düzenlenen tarihi panayır güreşlerinde Onur Balcı başpehlivan oldu.

19.10.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Zile ilçesinde düzenlenen tarihi panayır güreşlerinde Onur Balcı başpehlivan oldu.

Osmanlı fermanıyla kurulan 6 büyük panayırdan birisi olan Zile Panayır etkinliklerinde yapılan karakucak güreşleri yoğun ilgi gördü. 335 güreşçinin mücadele ettiği güreşler Zile Belediyesi festival bağında yapıldı. Belediye festival alanında yapılan güreşler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Güreşler öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Milli kültürümüzün güzelliği olan karakucak güreşlerini ilçemizde tekrar düzenlemiş olmasından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Milli kültürümüze destek veren, milli kültürümüzü yaşayan, bizlere kadar taşıyan tüm pehlivanlarımızı dualarla anıyoruz. Onların mirasına sahip çıkan tüm güreşçilerimize minnetlerimi arz ediyorum" dedi.

Belediye başkanının konuşmasından sonra yapılan güreşlerde güreşçiler rakiplerini yenebilmek için büyük gayret gösterdiler. Çekişmeli geçen başpehlivanlık güreşlerine 28 güreşçi katıldı. Rakipleri bir bir yenerek finale çıkan Onur Balcı ve Ömer Faruk Galender karşı karşıya geldi. Başpehlivanlık güreşinde rakibi Ömer Faruk Galender'i yenen Onur Balcı, başpehlivan oldu.

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödül ve madalyaları verildi. Karakucak güreşlerine Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan ve çok sayıda güreş sever katıldı.

2016 yılı güreş ağalığını 33 bin lira ile Serdar Akçay aldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zile Güreşlerinin Başpehlivanı Onur Balcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement