Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, bitki koruma ilaçlarının eczanelerde satılmasına karşı olduklarını bildirdi.
Çiçek'in yaptığı yazılı açıklamada, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması hakkında yönetmelikte yapılan ve 30 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle, sadece ziraat mühendislerine verilen bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesinin, eczacılara da verilmesi sağlanmıştır. Bitki hastalık ve zararlıları ile yabancı otlarla mücadelede vazgeçilemez bir araç olan bitki koruma ürünleri, bilinçsiz ve yanlış kullanıldığında, çevre kirliliği ve doğal dengenin bozulmasının yanı sıra insan ve hayvan yaşamını tehlikeye atacak sonuçlara yol açabilmektedir" denildi.
Çiçek, bitki koruma ürünlerinin bu alanda eğitim almış uzman kişiler olan ziraat mühendisleri tarafından satılması ve yine ziraat mühendislerinin gözetiminde kullanılmasını belirtti.
Açıklama şöyle devam etti:
"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın eczaneleri kontrol yetkisi olmadığı için bu konuda denetim ve cezai yaptırım imkanı da bulunmamaktadır. Bu nedenle bitki koruma ürünlerinin eczanelerde satılması, sayılmış olan risklerin yanında denetim boşluğu ve kaosa neden olacaktır. Hukuki olmayan birtakım yasal düzenlemelerle bitki koruma ürünlerinin eczacılar tarafından eczanelerde satılmasının sağlanmasını, meslek alanımıza yapılmış doğrudan bir müdahale olarak görüyor, bunun tüm taraflarını şiddetle kınıyoruz. Ziraat Mühendisleri Odası, meslek haklarının korunması konusunda hukuki mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Ziraat Mühendisleri Odası, Bitki Koruma İlaçlarının Eczanelerde Satılmasına Karşı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?