Ziraat Odası Başkanları Pazarlar'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ziraat Odası Başkanları Pazarlar'da Buluştu

Ziraat Odası Başkanları Pazarlar\'da Buluştu

Kütahya ve ilçelerinde görev yapan Ziraat Odası Başkanları koordinasyon toplantısı için Pazarlar'ın ev sahipliğinde Pazarlar Meslek Yüksekokulu'nda bir araya geldi.

05.10.2013 15:27

Kütahya ve ilçelerinde görev yapan Ziraat Odası Başkanları koordinasyon toplantısı için Pazarlar'ın ev sahipliğinde Pazarlar Meslek Yüksekokulu'nda bir araya geldi.

Ev sahibi Pazarlar Ziraat Odası Başkanı Kamil Ünal açış konuşmasında, tarımsız bir hayatın düşünülemeyeceğini bildirdi. Tarım kesiminin büyük sıkıntıları bulunduğunu anlatan Ünal, sıkıntıların aşılmasında devletin tarıma şimdikinden daha fazla destek sağlaması gerektiğini anlattı.

Aylık Koordinasyon Toplantısına başkanlık eden Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş bu tür toplantıları her ay değişik bir ilçede gerçekleştirmek suretiyle tarımın sorunlarını masaya yatırıp çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını söyledi. Demirtaş tarımdaki yeniliklerin yanı sıra bakanlığın uygulamış olduğu teşvikleri katılımcılara anlatmak suretiyle çiftçileri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ekim ayı il koodinasyon toplantısı için Kütahya ve ilçelerinde görev yapan Ziraat Odası Başkan ve Meclis başkanlarıyla bazı yönetim kurulu üyelerinin Pazarlar gibi tarımda söz sahibi bir ilçede buluşmalarından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, her ay bir ilçede gerçekleştirdikleri bu tür toplantılarla çilekeş Kütahyalı çiftçinin sorunlarına çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bir sonraki ayın toplantısının Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde yapılmasının karar altına alındığına vurgu yapan Çalışkan, "Çiftçimizin sorunlarını çözmek elbette görevimiz. Ancak burada çiftçimize de düşen görevler bulunmaktadır. Çiftçimizde sorunlarına sahip çıkmak zorundadır. Her şeyi devletten ve yöneticilerden beklememesi gerekir" şeklinde konuştu.

Pazarlar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen aylık koordinasyon kurulu toplantısına Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, Altıntaş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başpınar, Çavdarhisar Ziraat Odası Başkanı Kamber Göktaş, Domaniç Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul, Dumlupınar Ziraat Odası Başkanı Mehmet Işık, Emet Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Gediz Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan, Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Fırfır ile söz konusu odaların Meclis Başkanları katıldı.

Toplantı sonunda katılımcılara ev sahibi olarak Pazarlar Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Pazarlar Meslek Yüksekokulu kafeteryasında yemek verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Odası Başkanları Pazarlar'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement