Zirve Yayınevi Sanığı Yeşil, 88. Duruşmada Kendini Savundu - Son Dakika
Yerel

Zirve Yayınevi Sanığı Yeşil, 88. Duruşmada Kendini Savundu

Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 88. duruşmasında tutuklu sanık Haydar Yeşil, savunmasına devam etti.

04.11.2013 19:40  Güncelleme: 19:54

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 88. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanık Haydar Yeşil, savunmasına devam etti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Haydar Yeşil, savunmasında, bugün gelinen noktada cinayetin arka plana atıldığını, "Beyaz ve Siyah Kuvvetler" ile JİTEM'in ön plana çekilmeye çalışıldığını iddia etti.

İddianame hazırlanırken İlker Çınar'ın sanık ve tanık olarak ön plana çıkarıldığını ve bilirkişi olarak gösterildiğini öne süren Yeşil, "Bize ait olduğu söylenen ses kayıtları İlker Çınar'a dinletildi ancak ben avukatım aracılığıyla bu ses kayıtlarını dinlemek için istememe rağmen dinletilmemesi ve ulaşmaması şüphelidir" dedi.

İlker Çınar'ın kendisini kullananların yönlendirmeleri doğrultusunda yeni kurgu ve senaryolar ürettiğini iddia eden Yeşil, "Bu senaryolar, Zirve Yayınevi cinayetinin başka yerlere çekilmek istendiğini açıkça ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Yeşil, kendisinin bu davada sanık olarak yer almasının sebebinin çalıştığı kurum ve görevi olduğunu savunarak, "O gün benim yerimde o görevde başka biri olsaydı şu anda o da burada sanık olarak yargılanıyor olacaktı" ifadesini kullandı.

"Ödüllendirileceğine evi aranıyor"

Kendisine ait olduğu ifade edilen hard diskle ilgili yeterli araştırma ve soruşturmanın yapılmadığını iddia eden Yeşil, şunları kaydetti:

"Hüseyin Kılıç tarafından teslim edilen bu harddiskle ilgili aramalar yapılmıştır. Bu aramaların keyfi olduğunu düşünüyorum. Hüseyin Kılıç evinde şüphelendiği bir harddisk bulmuş ve bunu güvenlik güçlerine teslim etmiş. Hüseyin Kılıç bu harddiski getirdiğinde ödüllendirileceğine evi aranıyor ve toplumda itibarsızlaştırılıyor. Ergenekon'a yardım etmek suçuyla yargılanıyor."

Harddiskin kime ait olduğuna dair İlker Çınar dahil birçok kişinin ifadesinin alındığını ancak harddiskin sahibi olduğu iddia edilen kendisinin ifadesinin alınmadığını savunan Yeşil, "Bu harddiskin kime ait olduğuna dair İlker Çınar'ın ifadesi dışında hiçbir delil yoktur" dedi.

Yeşil, İlker Çınar'ın harddiskteki kullanıcı adı 044 olan kodun Malatya'ya ait olduğunu söylediğini kaydederek, "Bu kod Malatyasporun kodu olamaz mı? Valiliğin kodu olamaz mı? Savcılığın kodu olamaz mı?" ifadesini kullandı.

İddianame dosyasında kullanıcı adlarının kime ait olduğuna dair hiçbir araştırma yapılmadığını öne süren Yeşil, "Sadece İlker Çınar'ın ifadesi alınmış ve ona yönelik iddianame hazırlanmıştır. Toplam 102 dosya İlker Çınar'a kullanıcı adıyla oluşturulmuş ve kaydedilmiştir. Bana ait olduğu belirtilen ve İlker olarak kaydedilen sadece 13 dosya var. İlker Çınar huzurda verdiği ifadesinde bütün dosyaların bana ait olduğunu söylemiş. Eğer öyleyse 102 dosyanın bana ait olması lazım" diye konuştu.

Yeşil, ses kayıtları çözülürken 25 ses kaydının anlaşılamadığı için çözümleme yapılmadığını ileri sürerek, "Bunun amaçlı olarak yapılmadığı kanaatindeyim" dedi. Yeşil, ses kayıtlarında "Zirve" kelimesinin geçmemesinin "İlker Çınar'ın yalan söylediğinin delili" olduğunu savundu.

Yeşil, İlker Çınar'ın ifadelerinde, "Benim kod adım 'Hamit', Haydar Yeşil'in 'Halit', Mehmet Ülger'in 'Cenk' ve 'Ercüment', Ruhi Abat'ın 'hoca', Levent Ercan Gelegen'in 'entel danteldi" dediğine değinerek, bunların tamamen asılsız olduğunu iddia etti.

Duruşmaya yarın saat 09.00'da Yeşil'in savunmasıyla devam edilecek. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Yayınevi Sanığı Yeşil, 88. Duruşmada Kendini Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement