Kahve Artıklarından Üretilen Araba - Son Dakika
Yüksek Teknoloji

Kahve Artıklarından Üretilen Araba

Kahve Artıklarından Üretilen Araba

Pişirdiğiniz kahveden kalan parçaları kullanarak araba üretilebilir mi? Ford ve McDonalds bu çılgın ama doğa dostu proje için tüm güçlerini birleştirmeye karar verdi. Geleceğin arabalarını düşündüğümüzde otonom araçlar ya da havada giden arabalar aklınıza geliyor olabilir ama gelecekten bahsediyorsak asıl aklımıza doğa dostu arabalar gelmeli.

05.12.2019 13:02

Pişirdiğiniz kahveden kalan parçaları kullanarak araba üretilebilir mi?

Ford ve McDonalds bu çılgın ama doğa dostu proje için tüm güçlerini birleştirmeye karar verdi.

Kahve Artıklarından Üretilen Araba

Geleceğin arabalarını düşündüğümüzde otonom araçlar ya da havada giden arabalar aklınıza geliyor olabilir ama gelecekten bahsediyorsak asıl aklımıza doğa dostu arabalar gelmeli. Doğa'nın en büyük düşmanlarından biri olan plastik günümüzde piyasada bulunan arabaların kayda değer bir bölümünü oluşturuyor.

Kahve Artıklarından Üretilen Araba

Bu çıkış noktasına sahip olan Ford ve McDonalds arabalardaki plastik parçalara alternatif yaratabilmek için güçlerini birleştirdi. Kahve çekirdekleri çekilirken ortaya çıkan kağıtımsı deri parçasının plastiğe yakın bir malzeme olarak arabaların farlarında kullanılan plastik parçalar yerine kullanılabilmesi üzerine çalışıyorlar.

Kahve Artıklarından Üretilen Araba

Bu kahve artığının iki önemli özelliği mevcut: ilki sıcağa dayanıklı bir malzeme ve diğeri de bu malzemeden her kahve çekirdeği çekildiğinde bolca ortaya çıkıyor olması. Isıya dayanıklı olması sayesinde ısıyla şekillendirilebiliyor. Bol olması sayesinde de üretim ya da denemeler aşamasında hammadde sıkıntısı yaşama riski yok. Plastiğe göre daha hafif olması da ciddi anlamda önemli bir avantaj sağlayacak. İlk olarak Ford'un bazı modellerinde göreceğimiz bu yeni jenerasyon parçalar bakalım rakip markalar tarafından da tercih edilecek mi?

Kaynak: Yüksek Teknoloji

Son Dakika Yüksek Teknoloji Kahve Artıklarından Üretilen Araba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement