Fetö Okulunun Sekizgen Salonunda Yapılan Toplantıya Erzurum'un Yarısı Gitmiş - Son Dakika
Asayiş

Fetö Okulunun Sekizgen Salonunda Yapılan Toplantıya Erzurum'un Yarısı Gitmiş

FETÖ okulunun sekizgen salonunda yapılan toplantıya Erzurum'un yarısı gitmişERZURUM - Erzurum'da görülen FETÖ davasında, gizli toplantıların Palandöken ilçesinde bulunan FETÖ okulunun Sekizgen Salonunda yapıldığı ortaya çıkarken tanık ifadesinde, "Yatsı namazından sonra toplantı için gelirlerdi.

01.03.2017 14:49

FETÖ okulunun sekizgen salonunda yapılan toplantıya Erzurum'un yarısı gitmiş

ERZURUM - Erzurum'da görülen FETÖ davasında, gizli toplantıların Palandöken ilçesinde bulunan FETÖ okulunun Sekizgen Salonunda yapıldığı ortaya çıkarken tanık ifadesinde, "Yatsı namazından sonra toplantı için gelirlerdi. Erzurum'un neredeyse yarısı geliyordu. Öğrenci velileri, iş adamları, bizi içeriye almazlardı. 500 kişi oluyordu bir toplantıda" dedi.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ/PDY'ye üye olmaktan 15 yıl hapis istemiyle yargılanan ve AK Parti'den ihraç edilen Aşkale eski Belediye Başkanı Enver Başaran'ın davasında örgüte ait Aziziye Okullarında güvenlik görevlisi B.D. duruşmada tanık olarak dinlendi. Okulun 5. katında sekizgen salonda toplantılar yapıldığını anlatan tanık B.D., "Yatsı namazından sonra toplantı için gelirlerdi. Erzurum'un neredeyse yarısı geliyordu. Öğrenci velileri, iş adamları, bizi içeriye almazlardı. 500 kişi oluyordu bir toplantıda" dedi.

Örgüte ait olan ve daha sonra Milli Eğitim'e devredilen Aziziye Okulları'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan B.D. duruşmada tanık olarak dinlendi. Enver Başaran'ı okulun bahçesinde birkaç kez gördüğünü söyleyen B.D., Mahkeme Başkanı Ömer Özgür Ercan'ın sorularını yanıtladı.

Yatsı namazından sonra okulun 5'inci katındaki sekizgen salonda toplantılar yapıldığını anlatan B.D., "Toplantı günleri belli olmazdı. Erzurum'un neredeyse yarısı geliyordu. Öğrenci velileri, iş adamları olurdu, bizi içeriye almazlardı. 500 kişi oluyordu bir toplantıda. Kapı açık dururdu ve kontrol yoktu. Arabalar girip çıkardı onları kontrol ederdik. Bizi toplantıya almadıkları için neler yapıldığını, konuşulduğunu bilmezdik. Enver Başaran'ı bu toplantıya gelirken görmedim. Gündüz sadece gördüm. Biz nöbetimizi tutar giderdik" diye konuştu.

Fetö Okulunun Sekizgen Salonunda Yapılan Toplantıya Erzurum\'un Yarısı Gitmiş
Kaynak: İHA

Son Dakika Asayiş Fetö Okulunun Sekizgen Salonunda Yapılan Toplantıya Erzurum'un Yarısı Gitmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement